Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cesta zvana čežnja

Obersnel: D-404 gordijski je čvor obavijen zavjetom šutnje

tunel05
Goran Kovačić/PIXSELL
21.05.2010.
u 15:45

Iako su radovi počeli još 2001. godine, ne nazire im se kraj, a pola milijarde uloženih kuna zbog pogrešaka u projektiranju i nebrige investitora, Hrvatskih cesta, pretvara se u mrtvi kapital.

– Odlučio sam se za speleološki pohod kako bih se uvjerio u kakvu je stanju cesta D-404 – izjavio je gradonačelnik Obersnel i obišao gradilište tri i pol kilometra dugačke “ceste zvane čežnja”, koja je još prije godinu i pol trebala spojiti središte grada i luku s istočnim dijelom obilaznice.

Iako su radovi počeli još 2001. godine, ne nazire im se kraj, a pola milijarde uloženih kuna zbog pogrešaka u projektiranju i nebrige investitora, Hrvatskih cesta, pretvara se u mrtvi kapital. Riječki gradonačelnik u nekoliko se navrata obratio resornome ministarstvu i Hrvatskim cestama, ali odjeka nije bilo.

– Na otvaranju obilaznice ministar Kalmeta obećao je da će do ožujka cesta biti puštena u promet, a radovi stoje. Tunel Pećine, kao i cesta, gotovo su posve dovršeni, nedostaje samo završni sloj asfalta, a kopaju se i izlazi za pješake. Ministrici Dropulić uputio sam pismo u kojemu sam tražio izdavanje privremene uporabne dozvole, no kada je riječ o D-404, postoji zavjet šutnje pa je teško otpetljati taj gordijski čvor – zaključuje Obersnel.

Cesta ipak nije posve izvan funkcije – prolaze njome kamioni koji voze teret na Brajdicu, a Riječani se na njoj – parkiraju.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
rendulic50
18:44 23.05.2010.

NIKADA NEŠTO NIJE CRNO A NITI BIJELO Novac je stvarni problem Grad ga nema a niti Država a zakon o uporabnoj dozvoli je jasan i eto problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije