Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evakuiran Senat

Obami poslao otrov i potpisao se: Ja sam KC i odobravam ovo pismo!

'U.S. President Barack Obama speaks about tightening gun regulations during a visit to the Denver Police Academy in Denver, Colorado April 3, 2013. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - Tags: POLITI
Reuters/PIXSELL
17.04.2013.
u 17:28

"Vidjeti pogrešku i ne objaviti je znači postati tihi partner u njezinu postojanju", sadržaj je pisama u kojima u potpisu piše: "Ja sam KC i odobrio sam ovu poruku".

Oba pisma poslana predsjedniku Obami i senatoru Wickeru u kojima je bio otrov ricin sadržavala su isti tekst.

"Vidjeti pogrešku i ne objaviti je znači postati tihi partner u njezinu postojanju", sadržaj je pisama u kojima u potpisu piše: "Ja sam KC i odobrio sam ovu poruku".

U vladinim laboratorijima trenutačno se testiraju sumnjive tvari pronađene u poštanskim uredima Bijele kuće i Senata nakon što su preliminarni rezultati pokazali da je riječ o smrtonosnom otrovu ricinu. U pismu adresiranom na američkog predsjednika Baracka Obamu prije je objavljeno da je pronađena "sumnjiva tvar", a prvo testiranje pokazalo je da je riječ o smrtonosnom otrovu ricinu.

Još jedan senator dobio sumnjivi paket

Još jedan američki senator, Carl Levin, rekao je danas da je u jednom od svojih ureda u Michiganu primio pismo "sumnjiva izgleda" te da je o njemu obavijestio vlasti. 

– Još ne znamo predstavlja li pismo prijetnju – rekao je Levin.

Policija je evakuirala dio zgrade američkog Senata u Washingtonu zbog sumnjiva paketa.

Policija provjerava dojave o sumnjivim paketima ili pismima u dvije senatske zgrade u kojima se nalaze uredi. Prvi kat senatske zgrade Hart evakuiran je nedugo nakon podneva, a policija ispituje muškarca koji je nosio ruksak. Dvojica policajaca kazala su da je postao sumnjiv zbog sadržaja ruksaka i zbog toga kako je reagirao na policijska pitanja. U ruksaku su se navodno nalazile zatvorene omotnice te se pregledane rentgenskim zrakama. Jedan dužnosnik kazao je CNN-u da vlasti ne vjeruju kako je muškarac povezan s pismima pronađenima u utorak.

Ricin jučer poslan i senatoru

"Pismo adresirano na predsjednika primljeno u odvojenom uredu za pregled sadržavalo je sumnjivu tvar. Blisko surađujemo s policijom i FBI-jem u ovoj istrazi", napisao je u priopćenju glasnogovornik Tajne službe, piše RT. Glasnogovornik Bijele kuće Edwin Donovan priopćio je da taj ured rutinski identificira pisma ili pošiljke koje trebaju dodatni pregled ili znanstveno testiranje prije isporuke.

Pošiljka je u ured stigla u utorak, na isti dan kada je omotnica u kojoj je bio smrtonosni otrov ricin poslana američkom senatoru Rogeru Wickeru.

Prema preliminarnom testiranju u pismu poslanom Obami je ricin, visokotoksičan otrov koji se dobiva iz zrna ricinusa. Trenutačno se ispituje što je točno bilo u pismu koje je primljeno na lokaciji izvan Bijele kuće. Omotnica je poslana iz Memphisa u Tennesseeju.

FBI je u priopćenju napisao da nema indicija o povezanosti pisama s otrovom i bombaškog napada na Bostonskom maratonu.

>>U knjizi iz 2002. predvidio bombaški napad u Bostonu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije