Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAĐENI OSTACI

Novo senzacionalno otkriće iz viškog podmorja: Nestrpljiva djevica 2 strpljivo je čekala gotovo 8 desetljeća

Foto: Screenshot/HRT
07.08.2020.
u 21:57

Bombarder zanimljiva imena potonuo je u lipnju 1944., nakon 34 akcije bombardiranja.

Nakon 76 godina, na dubini od gotovo stotinu metara, u Biševskom kanalu pronađeni su ostaci savezničkog bombardera Nestrpljiva djevica. Ista istraživačka posada Ronilačkog centra Manta iz Komiže, lani je u tom dijelu akvatorija već pronašla olupinu aviona iste vrste, javlja HRT.

- Do sad smo našli dva aviona na Svecu, dva aviona na Biševu, dakle pet aviona, kaže se da ih je palo 27 i još jedan je pronađen. Pet, šest, sedam - ostalo ih je još 20, znači imamo još vremena da se viđamo, kazao je Lorenz Markovi iz, Ronilačkog centar Manta u Komiži.

Nestrpljiva djevica 2 strpljivo je čekala gotovo 8 desetljeća. Bombarder zanimljiva imena potonuo je u lipnju 1944., nakon 34 akcije bombardiranja. Ostaci su mu nedaleko od još jednog B24, imena Organizirana zbrka, koji je lani otkrila ista družina, piše HRT.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:38 10.08.2020.

Ti avioni se NE zovu tako, imaju ime na engleskom i to im je ime.. il bumo i zvali i ljude tako.. Juraj Grm, Donald Zasjenitelj, o moj gospode Helmut Kelj... a da ne prevodim Švajnštajngera :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije