Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAKAVICA Još nije postignut dogovor s vlasnicima prostora na trasi ceste do rodilišta

Novo rodilište na Firulama neće se otvoriti ove godine!

03.11.2008.
u 15:25

SPLIT – Izgleda sasvim izvjesno da nova, velebna zgrada splitskog rodilišta na Firulama neće biti otvorena do konca ove godine!

Prognoze ni “u grubo”
– Jedini određujući čimbenik otvaranja rodilišta jest pristupna cesta. No, budući da još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, premda su se dogovori s vlasnicima zemljišta i nekretnina na trasi ceste posljednjih desetak dana intenzivirali, teško je i “u grubo” prognozirati kad bi cesta mogla biti napravljena – kažu u ravnateljstvu KBC-a.

Ogorčeni su, jer je zgrada rodilišta odavno završena, a raspisani su i natječaji za suvremenu opremu i uređaje. Neki od tih natječaja već su i okončani.

Cijelo rodilište s opremom vrijedno je oko 37 milijuna eura.

Proteklog tjedna u Gradskom poglavarstvu održan je sastanak gradonačelnika Ivana Kureta s vlasnicima poslovnih prostora na trasi ceste, mjerodavnima glede rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i čelnika bolnice. S većinom vlasnika uspio se postići dogovor u smislu davanja zamjenskih poslovnih prostora ili novca, ovisno o tome što je tko tražio i želio. No, dogovor sa svima još uvijek nije postignut.

Grad nudi dovoljno
– Mi ne možemo više čekati, cesta ugrožava sve termine otvaranja rodilišta, koji su bili prihvatljivi – poručuju iz KBC-a. Dodali su kako država, odnosno grad mora brzo odraditi ono što je odavno trebalo biti učinjeno.

Bolnički čelnici smatraju da je Grad vlasnicima ponudio vrlo korektna rješenja. Možda i više od toga.

No, jedan od njih, koji je želio ostati anoniman, naglašava kako je “sitaucija na terenu” vrlo šarolika. Neki će u pregovorima s Gradom proći jako dobro i dobiti pozamašne svote, a neki drugi dobit će samo “crkavicu”. Šuška se među poduzetnicima po gradu kako se za jedan poslovni prostor površine oko 150 metara četvornih traži ni manje ni više nego milijun eura! Dok se vlasnici i Grad prepucavaju, rodilje i djeca leže u neuvjetnim prostorima. A, nova zgrada stoji!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije