Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanost na djelu

Novljanski darivatelji krvi dali 57 doza

darivanje krvi
Anton Ficko/Pixsell
21.12.2011.
u 19:13

Akciju darivanja posebno će pamtiti Dario Obradović, koji je prvi put dao krv, ali i darivatelji koji će uskoro dobiti prigodu proslaviti jubilarno stoto darivanje

Unatoč hladnoći dobrovoljni davatelji krvi iz Novog Vinodolskog pohrlili su u prostorije Crvenog križa kako bi ponovo na najbolji mogući način iskazali svoju humanost. Na žalost, šestero ih krv nije moglo dati zbog zdravstvenih razloga, ali je i prikupljenih 57 doza krvi od isto toliko darivatelja više nego što se uobičajilo u posljednje vrijeme.

Riječ je o četvrtoj, ujedno i posljednjoj ovogodišnjoj akciji čijim su rezultatom podjednako bili zadovoljni i članovi mobilnog tima KBC-a Rijeka i ravnateljica novljanskog Crvenog križa Vesna Đujić.

Akciju darivanja posebno će pamtiti Dario Obradović, koji je prvi put dao krv, ali i darivatelji koji će uskoro dobiti prigodu proslaviti jubilarno stoto darivanje, Damir Zoričić sa 96 i Nikola Obradović sa 92 darivanja. Zovu humanog poziva odazvali su se i Dubravko Stošić 84. put, Ivan Lončarić 78. put, Zdenko Milat 77. put, Marinko Mataija 71. put, Ivan Mataija 60. put, Gordan Šamanić 55. put te Željko Komadina i Ivan Polić 50. put.

Sljedeću priliku da svojim nesebičnim činom darivanja krvi izraze svoju humanost novljanski će dobrovoljni davatelji imati u ožujku 2012. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije