Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Aktivistica uzvratila Vidović Krišto: 'Mama me htjela pobaciti. Ne krivim je. Imala sam užasno djetinjstvo'

'I radi toga, kao i situacije u kojoj sam se sama našla s 23 godine, aktivno radim na tome da svaka žena ima pravo odabira i mogućnost prekida trudnoće ako je svjesna da nije spremna i/ili ne želi biti majkom', stoji u objavi na Twitteru.
22. srpnja 2020. u 17:15 27 komentara 4104 prikaza
Karolina Vidović Krišto
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta prije ulaska u sabor govorila je o tome što planira učiniti u novom sazivu sabora, a među ostalim je i poručila: 'Kad narod čuje svjedočanstva, dići će se protiv pobačaja!'

Zagreb: Konferencija za medije Domovinskog pokreta Uoči konstituirajuće sjednice Vidović Krišto: Kada čuju svjedočanstva, Hrvati će se dići protiv pobačaja

'Ako budem izabrana za predsjednicu Odbora za obitelj, mlade i sport, mislim da ću mnogo moći učiniti. Tu ću se truditi da se provode korisne i efikasne demografske politike i da se mladi mogu zapošljavati i od svog rada živjeti, rekla je i dodala kako je važno čuti iskustva onih koji su s pobačajem imali doticaja. 

Brojni su reagirali na njezine izjave, a 33-godišnja novinarka i aktivistica Marinella Matejčić odgovorila je Karolini Vidović Krišto na Twitteru.

'Mene je mama htjela pobaciti. Ali nije mogla jer je bilo prekasno, no veze u bolnici i sve zajedno i krenula je prema komisiji. Prijateljica ju je zaustavila. Imala sam takvo užasno djetinjstvo da ju uopće ne krivim što nije željela donijeti dijete na svijet', napisala je. 

'I radi toga, kao i situacije u kojoj sam se sama našla s 23 godine, aktivno radim na tome da svaka žena ima pravo odabira i mogućnost prekida trudnoće ako je svjesna da nije spremna i/ili ne želi biti majkom'.

Njezina je objava izazvala žestoku raspravu na Twitteru. 

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • angeomihael:

    Ja Krščanin nikada niti jednim načinom i bez obzira na mladost ili starost čovjeka nemam ga pravo ubiti.To pravo nije dato čovjeku.

  • Petar1234:

    Sama činjenica da je naša aktivistica živa potvrđuje njeni opredjeljenje za vlastiti život kojeg, siguran sam, čuva i brani od ugroza, kao uostalom i svi mi vlastite živote. Zašto bi se onda trebalo zalagati za ugrožavanjei i nasilno prekidanje tuđih ... prikaži još! života? Shvaćam da netko može imati velike traume u djetinjstvu, ali to nije razlog za oduzimanje života, jer kako se kaže, ŽIVA glava sve napravi, pa se može izvući iz problema. I sama aktivistica činjenicom da je živa potvrđuje da je rješenje ŽIVOT, a ne smrt. Zašto se onda bori da drugi dobije smrt?

  • Deleted user:

    mami podigni spomenik.sa zlatnim slovima. .....zivot je najvece bogatstvo.....