Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In Memoriam

Novinar Luka Tripković umro u 66. godini u Parizu

'luka tripkovic'
''
31.01.2013.
u 18:55

Osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća radio je profesionalno u sportskoj rubrici Večernjeg lista

Novinar i publicist Luka Tripković umro je u Parizu u 66. godini. Rođen je u Zagrebu, a osim u svom gradu djelovao je i u Torontu, Tokiju i Parizu, gdje mu je bio drugi dom.

Bio je odličan stolnotenisač, okušao se i u Dinamovim juniorima i ta ljubav prema sportu usmjerila ga je u sportsko novinarstvo. Osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća radio je profesionalno u sportskoj rubrici Večernjeg lista, a poslije je, otišavši u Pariz, surađivao s mnogim novinama.

I nije pratio samo sport, pokrivao je sve segmente društvenog života. Radio je i za Hrvatsku televiziju i radio.

Njegova velika ljubav bila je publicistika. Izdao je knjige Vremenske zone, razgovori i susreti (1995.), Zašto volim nogomet (1997.), Neponovljivi Dražan Jerković (1997.), Football Connection (2000.), Tebi, Zagrebe, govorim (2002.), Hrvatski testament (2005.), Čarli, život koji traje (2009.) i Zagrebačke istine (2011.).

 

Komentara 1

DU
Deleted user
08:01 01.02.2013.

Uvijek sam sa zanimanjem slušao njegove izvještaje! Počivao u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije