Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća

Novi Zeland: 27 rudara zatrpano nakon eksplozije u rudniku

rudnik Pike River
REUTERS/PIXSELL
19.11.2010.
u 09:51

Eksplozija se dogodila u rudniku Pike River nedaleko od grada Greymoutha

Više od dvadeset rudara ostalo je zatrpano pod zemljom nakon eksplozije u rudniku ugljena u Novom Zelandu, prenosi BBC. 

Na mjesto nesreće stigle su spasilačke ekipe, kao i neki od članova obitelji nestalih rudara. Sa zatrpanim rudarima još nije uspostavljen kontakt. Lokalni mediji javljaju da se iznad mjesta eksplozije diže dim, a uokolo su razbacani komadi raznesenih stabala.
 
Uzrok eksplozije zasad je nepoznat, a novozelandska vlada obećala je svu potrebnu pomoć u akciji spašavanja. Uprava rudnika priopćila je da su dva rudara preživjela eksploziju, a da je 27 zatrpano pod zemljom. Ranije je javljeno da je zatrpano 36 rudara. Eksplozija se dogodila u rudniku Pike River, koji je oko 50 kilometara udaljen od grada Greymoutha.

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:00 19.11.2010.

Mogu im jedino poželit da sve prodje sretno, kao u chileanskoj priči.

OB
-obrisani-
12:14 19.11.2010.

neka im je sa srecom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije