Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO MUSA

Novi šef Lutrije o optužbi za sukob interesa: Napadaju me razočarani pretendenti na moje mjesto

11.12.2014., Zagreb -  Humanitarni poker turnir za pomoc udruzi Vrtoglavica.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
15.01.2017.
u 22:50

Musi je prošle godine u Lutriji uručen otkaz pa je pokrenuo radni spor protiv tvrtke. Kad je imenovan na čelo uprave, od spora je odustao

Novi predsjednik uprave Hrvatske lutrije Mario Musa odbacio je jučer optužbe o sukobu interesa zbog radnog spora što ga je pokrenuo zbog otkaza koji mu je u toj tvrtki uručen sredinom prošle godine.

– Čim je Vlada preporučila skupštini Hrvatske lutrije da me imenuje predsjednikom uprave, povukao sam tužbu. Da sam to učinio ranije, priznao bih zakonitost otkaza koji je sve prije nego zakonit – kazao nam je Musa.

Informacije da je “najuren” iz Hrvatske lutrije oštro opovrgava i podsjeća da mu je ugovor na poziciji direktora Sektora prodaje produljivan dva puta.

Ispunjavao kriterije

– To znači da sam godinama ispunjavao sve kriterije, a onda sam odjednom nakon promjene vlasti postao nesposoban – kaže Musa.

Odlučno odbacuje tvrdnje da je kriv za kašnjenje projekta “kladomati” i kaže da nikad nije bio imenovan za sponzora tog projekta.

– Voditelj projekta koji snosi glavnu odgovornost za njegovu realizaciju imao je zaštitnika u upravi na odlasku, a oba su prijatelji braće Milanović – tvrdi Musa. Ističe da je tužba protiv Hrvatske lutrije bila jedini način da zaštiti svoj ugled te da u radnom sporu nije tražio nikakvu materijalnu naknadu.

– Ovih se dana spominje i moj radni spor s Pružnim građevinama koji sam dobio pravomoćnom sudskom odlukom, no “dušobrižnici” očito ne znaju da sam se u cijelosti odrekao potraživanja od više od 250.000 kuna prije nego što sam stupio na dužnost direktora te tvrtke – kaže Musa i napominje da je ondje u proteklih šest mjeseci zaposleno 68 radnika, od toga 11 branitelja.

Uvjeren je da iza medijskih napada na njega stoje “razočarani pretendenti na mjesto predsjednika uprave” te da je “cijela konstrukcija smišljena kako bi se iskoristila za političke napade na Vladu”.

Iz Ministarstva državne imovine poručuju pak da nemaju saznanja da se protiv Muse vodi bilo kakav postupak, a neslužbeno se žale na “anarhiju u državnim tvrtkama” i najavljuju da će standardizirati njihovo postupanje.

Nema ograničavanja, ali...

– Više se neće moći događati da predsjednici nadzornih odbora s članovima uprava zaključuju ugovore o kojima ništa ne znaju čak ni drugi članovi nadzornog odbora. Ugovori se više neće potpisivati bez suglasnosti resornih ministarstava, a neće biti ni visokih otpremnina i bonusa ni visokih polica životnog osiguranja koje su naplaćivali nakon isteka mandata – kaže naš sugovornik iz Ministarstva. Ističe da Vlada time ne želi ograničiti neovisnost rada državnih tvrtki jer “ni glavni državni odvjetnik ne može sam kupovati ili prodavati poslovne prostore ni sebi određivati visinu plaće”. Kad je riječ o Hrvatskoj lutriji, ta će tvrtka za svaku važniju odluku ubuduće trebati dobiti suglasnost ministra financija Zdravka Marića i ministra državne imovine Gorana Marića.

>> Otkrivamo koliko su Hrvati uplatili i osvojili u tri godine na Eurojackpotu

Komentara 1

MA
max2cro
00:16 16.01.2017.

partizani koji su mislili kako će Karamarkovim rušenjem Vlade ostat na mjestu u Upravi HL pokušali iskonstruiranim otkazivanjem Ugovora o radu g .Musi osvetiti se za kandidaturu za mjesto pr. Uprave HL Karamarkove Vlade...Partizančine ništa ne prepuŠtaju slućaju ,...ali sui su se prekombinirali ,...izgubili ponovljene izbore ,a idejni vođa im abolirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije