Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasan ljubimac

Novi napad: Argentinski pas ugrizao 15-godišnjaka za lice

napad argentinskog psa
Foto: Jurica Karan/epodravina.hr
1/12
27.03.2019.
u 20:10

Glasnogovornica Policijske uprave koprivničko-križevačke Dijana Žagar potvrdila je da je danas oko 15.15 sati pas ozlijedio 15-godišnjeg dječaka

Pet dana nakon tragedije u selu Repašu, gdje je pas ugrizao djevojčicu stariju nešto više od mjesec dana, dogodila se nova nesreća i to ponovno na širem đurđevačkom području.

No ovaj put sve je prošlo s lakšim ozljedama. Glasnogovornica Policijske uprave koprivničko-križevačke Dijana Žagar potvrdila je da je danas oko 15.15 sati argentinski pas ozlijedio je 15-godišnjeg dječaka..

Zadobio je ozljede na glavi i ruci, i nakon liječničke obrade pušten je na kućnu njegu.

Fotografije psa objavio je portal epodravina.hr.

Foto: Jurica Karan/epodravina.hr

– Događaj se zbio na dvorištu obiteljske kuće, a pas je bio vezan. Kriminalističko istraživanje još traje i više ćemo znati sutra – kaže D. Žagar. Pas je u vlasništvu obitelji, registriran je na oca napadnutog 15-godišnjaka. Kako doznajemo, nesreća se dogodila u podravskom selu Ferdinandovcu.

napad argentinskog psa
1/7

Pas u Ulici Laz u Ferdinandovcu vezan je lancem. U selu kažu da bi se moglo raditi o mješancu argetinskog psa. Neki uzgajivači pasa upozoravaju da se pasmina krivo naziva argetinska doga, riječ je, vele, o argetinskom psu, i samo oni čistokrvni s rodovnikom, s papirima o kontroliranom uzgoju, imaju pravo na taj naziv.

VIDEO Spašavanje psa iz rijeke u Vukovaru

Komentara 89

Avatar Croat
Croat
21:16 27.03.2019.

ma nece on nista

DU
Deleted user
21:31 27.03.2019.

Dogo argentino je pasmina koja je direktno nastala od takozvanog borbenog pas iz Kordobe, izumrle pasmine koja je bila toliko agresivna da se ženke i mužjaci često nisu mogli ni pariti jer bi se potukli do smrti. Protiv genetike se ne može. A dodatno tome, statistika za SAD kaže da je od ukupno 430 smrtnih napada pasa na ljude, 284 bilo od pasmine pit bull (ili sličnih pasmina). Slijedi rottweiler s 45. Za neke ljude nije ni labrador, kamoli dogo argentino. Bože me sačuvaj.

LU
lukathereem
20:24 27.03.2019.

Pasmina križana za lov na pume očito ima problem sa sobom kad ih ne lovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije