Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Novi detalji tragične nesreće: Ministarstvo je već kažnjavalo autoprijevoznika

Kamion nakon očevida izvučen s livade na parkiralište odmorišta
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
12.06.2019.
u 19:47

Tvrtka već ima prekršaje zbog nepoštivanja zakona o radnom vremenu i odmora svojih vozača

Stravična nesreća koja je potresla Hrvatsku od samog početka dobiva nove detalje. Najnoviji od njih donosi dnevnik.hr i oni uključuju i autoprijevoznika kao jednog od potencijalnih posrednih krivaca.

Ta tvrtka već ima prekršaje zbog nepoštivanja zakona o radnom vremenu i odmora svojih vozača. Ministarstvo prometa potvrdilo je da je autoprijevoznik poznat inspekciji, a u zadnje tri godine ima 2 prekršaja.

- Tvrtka je bila u prekršaju i to pravomoćnom. Kažnjeni su s 20 tisuća kuna zbog mobilnog rada vozača, a drugi put s tri tisuće kuna - rekli su iz ministarstva prometa za dnevnik.

U svojoj obrani vozač kamiona je spomenuo da je večer prije nesreće tražio liječničku pomoć.

- To je bilo predmet njegovog iznošenja u obrani, a to je ušlo i u činjenični opis djela u rješenju o provođenju istrage. Da je zbog stanja u kojem se nalazio pristao da mogu nastupiti štetne posljedice - kazao je odvjetnik vozača.

Zamjenica Državne odvjetnice u Sisku o ispitivanju vozača kamiona

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
22:33 12.06.2019.

Naša revna inspekicija sa zadovoljstvo će napisati prijavu zbog 5 minuta prekoračenja radnog vremena. U tri godine to je zanemarivo. Uzorna firma.

NE
nepocudni
10:06 13.06.2019.

vi vecernjakovci ste takva govna da je to prestrasno , po vasem naslovu covjek bi mislio ovaj nema milosti nad vozacima kad tamo u 3 god 2 prekrsaja ,,, koji ste vi manipulatori

HA
HanibalAntePortas
11:49 13.06.2019.

Inspekcija ko i policija, lovi sitne ribe kako bi zadovoljila statistiku, a velike pušta da rade što hoće. Inače nema veće debilane od zakona o mobilnim radnicima. Ako vozač probije radno vrijeme za 3 minute inpekcija piše kaznu za prekršaj,, a milion je situacija na cesti koje utječu na to, možda je zapeo u gužvi, možda na granici, možda nije bilo parkinga u tom trenu,...kao da vozać može ko i radnik na stroju stisnuti prekidać i završiti. Najbolje da parkiraju kamion na sred ceste kad im izađe radno vrijeme ili rad, pa gdje god to bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije