Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USS Milwaukee

Novi brod američke mornarice pokvario se nakon samo 20 dana

brod
Foto: Reuters/PIXSELL
13.12.2015.
u 16:27

Prve informacije ukazuju na to da je došlo do nakupljanja sitnih metalnih čestica u filteru za ulje

Novi brod američke mornarice pokvario se samo 20 dana nakon što je pušten u upotrebu, prenosi Navy Times.

Do kvara je došlo na putu od Halifaxa u Kanadi do Mayporta na Floridi, nakon čega je USS Milwaukee morao biti odvučen u 40 nautičkih milja udaljenu bazu u saveznoj državi Virginiji. Brodsko osoblje i tehnički konzultanti pokušavaju utvrditi uzrok kvara, a prve informacije ukazuju na to da je došlo do nakupljanja sitnih metalnih čestica u filteru za ulje.

Senator John McCain, predsjednik Odbora za oružane snage američkog Senata, incident je nazvao vrlo zabrinjavajućim.

- Vijesti o potpunom gubitku propulzije na USS Milwaukeeju (LCS 5) jako su alarmantne, pogotovo s obzirom na to da je brod pušten u upotrebu prije samo 20 dana - rekao je McCain.

>> Američki helikopter srušio se u Južnoj Koreji, 2 poginulih

>> F-35 Lightning II - dostojan nasljednik ili promašaj?

Komentara 43

DE
dejan94
17:40 13.12.2015.

Kada se prije par mjeseci pokvario ruski novi tenk "Armata" bilo je preko 200 komentara na tu temo kako ne valja ruska tehnologija itd. Sada kad se 4 milijarde vrijedan americki brod pokvario sad imaju 3 komentara i to tipa "jbt propade amerika".Pa amerika bi davno propala kad nebi izazivala nove sukobe u svijetu i prodavala staru vojnu opremu i krala naftu.

DU
Deleted user
18:42 13.12.2015.

Možda da probaju nove svjćice ''BOSNA SUPER 90''

Avatar superhik74
superhik74
19:46 13.12.2015.

Radi se o visokoj superiornoj zapadnoj tehnologiji, tako da se ne smije govoriti o kvaru vec o "unaprijed planiranom odmoru" od napornog 20-dnevnog radnog staza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije