Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINAL NA INTERNETU

Nova žrtva stare prevare: Bjelovarčanka (47) 'vojniku' iz Afganistana uplatila 5000 eura

Pixabay/Ilustracija
01.09.2021.
u 13:31

Zatražio ju je njezinu adresu kako bio joj poslao svoje osobne stvari i dokumente, a kasnije ju je izvijestio da joj je poslao paket na njezinu adresu, ali da su nastali problemi oko dostave te da je paket zadržan u Londonu

Bjelovarčanka (47) podnijela je kaznenu prijavu u kojoj je navela da je putem interneta upoznala osobu koja joj se predstavila kao američki vojnik s misijom u Afganistanu te je s njim nastavila komunikaciju putem jedne internetske aplikacije.

Zbog trenutačne situacije u Afganistanu, zatražio ju je adresu kako bio joj poslao svoje osobne stvari i dokumente, a kasnije ju je izvijestio da joj je poslao paket, ali su nastali problemi oko dostave te je paket zadržan u Londonu i potrebno je platiti pet tisuća eura kako bi paket stigao do nje.

Potom joj je poslao broj računa na koji je ona uplatila traženi iznos. Zatim ju je zatražio da uplati još novca zbog čega je posumnjala da je prevarena.

Nadalje, 35-godišnjakinja sa šireg daruvarskog područja policiji je prijavila da je preko svojeg profila na jednoj društvenoj mreži dobila poruku o dobitku više tisuća eura na sportskoj kladionici uz uvjet da uplati novčani iznos od 600 eura. Budući da nije imala taj iznos kod sebe, uplatila je nekoliko tisuća kuna. Dobiveni kod o slanju novca poslala je nepoznatim osobama u poruci te je shvatila da je prevarena.

Komentara 21

FJ
franz joseph
13:41 01.09.2021.

A za nigerijskog princa nista? Kako to?

AT
ATG
13:50 01.09.2021.

Meni NIKAKO nije jasno da postoje ljudi koji nasjedaju na ovakve priče!

EL
Elektra268
13:43 01.09.2021.

Prirodna selekcija, ovu bi u neka stara vremena lav pojeo u šumi do puberteta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije