Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRUGA H. LESKOVAC – KARLOVAC

Nova žalba zaustavila natječaj i za signalno-sigurnosni podsustav

Ilustracija
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL
1/3
23.12.2020.
u 19:47

Najnovija žalba na natječaju objavljenom 14. rujna stigla je ovih dana iz austrijskog Siemensa

Radovi na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka dionice Hrvatski Leskovac – Karlovac, trenutačno najvredniji projekt na željeznici kod nas, podijeljeni su na dva nadmetanja – građevinski i elektroenergetski podsustav, za građevinski podsustav procijenjena je vrijednost 2,04 milijarde kuna, a za radove na prometno-upravljačkom i signalno-sigurnosnom podsustavu 266,49 milijuna kuna.

Pet žalbi usporilo je natječaj za građevinske i elektroenergetske radove koji je objavljen još 7. rujna. No žalbe su usporile i natječaj za prometno-upravljački i signalno-sigurnosni sustav. Najnovija žalba na tom natječaju stigla je ovih dana iz austrijskog Siemensa. Taj je natječaj objavljen 14. rujna, a Siemens i Končar – Inženjering za energetiku i transport nakon dva tjedna podnijeli su žalbe na dio natječajne dokumentacije, što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave i prihvatila.

Rok za dostavu ponuda na tom natječaju stoga je pomaknut s 10. studenog ove godine na 19. siječnja 2021. No zbog nove žalbe Siemensa taj rok će opet morati biti pomaknut jer je sad opet natječajni postupak zaustavljen.

U HŽ Infrastrukturi u ovom projektu išli su na dva natječaja jer građevinara ima više nego isporučitelja signalno-sigurnosnih uređaja pa se ovako omogućilo veće tržišno natjecanje.

Usto, računali su i na to da žalbe na natječaju za jedan podsustav neće kočiti natječaj za drugi podsustav.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
10:31 24.12.2020.

Tako to navik biva kad uhljebi kroje natječaj. Svi završili vačernja učilišća čije je školarine tatek jako, jako dobro platio.

AD
admzaq
01:23 24.12.2020.

Pa ništa neočekivao. Da se sposobni zapošljavaju onda bi se mogli žaliti upravi vodovoda, jer bi plaćali ogromne penale na neosnovane žalbe. Ajmo sada otvoriti još 5 radnih mjesta. Od kumine male, nećak je dobio dijete, a njegova kuma jee kuma od kuma čiji netjak ima kćer koja je upravo završila srednju školu u 5 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije