Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAKOM UPOZORAVA

Nova vrsta prijevare – ne zovite broj ako primite ovu poruku

poruke
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
02.08.2016.
u 14:26

Konkretno, za ovaj pokušaj prijevare pozivni broj je bio iz Senegala, ali je moguće da takva prijevara nije ograničena samo na tu afričku zemlju

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) danas je zaprimila obavijest o novoj vrsti prijevare, a prevaranti, koji upućuju SMS poruke s inozemnog broja, prvi put koriste i osobne podatke korisnika, kako bi ih privukli da nazovu određeni broj te tako stvore nekontrolirane troškove na svojim računima.

Kako je objavio HAKOM, korisnici, koji su meta takvih pokušaja prijevare, dobivaju SMS poruku iz inozemstva, koja glasi na njihovo ime, sa sadržajem „zdravo [Ime] [Prezime] nazovi me molim te [nepoznati inozemni broj]“.

Konkretno, za ovaj pokušaj prijevare pozivni broj je bio iz Senegala, ali je moguće da takva prijevara nije ograničena samo na tu afričku zemlju.

HAKOM još jednom upozorava sve korisnike da budu oprezni kada dobiju poziv ili poruku s nepoznatog broja, posebno ako je riječ o međunarodnim brojevima, te da prije nego što uzvrate poziv ili poruku provjere broj sa svojim operatorom.

>> HAKOM upozorava: Novi pokušaj prijevare!

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar think pink
think pink
16:46 02.08.2016.

čovjek mora biti stvarno u žeščoj svađi sa mozgom da nasjedne na ovo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije