Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR NA SANKCIJE

Nova prijetnja iz Rusije: 'Hranu ćemo prodavati samo prijateljskim zemljama, njih nema u Europi'

Russian Security Council deputy chief Medvedev gives interview to Russian journalists
Foto: YEKATERINA SHTUKINA/NEWSCOM
1/10
01.04.2022.
u 09:22

Ovo upozorenje dolazi nedugo nakon što je Vladimir Putin rekao kako će zemlje koje kupuju plin od Rusije od danas to morati plaćati u rubljima.

Mi ćemo isporučivati hranu i poljoprivredne proizvode samo našim prijateljima, poručio je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Rusija bi, kako tvrdi Putinov saveznik Medvedev, mogla ograničiti isporuku poljoprivrednih proizvoda samo 'prijateljskim zemljama'.

- Nasreću, imamo ih dosta i one (zemlje) se ne nalaze u Europi ili Sjevernoj Americi - rekao je Medvedev, javlja SkyNews.

Ovo upozorenje dolazi nedugo nakon što je Vladimir Putin rekao kako će zemlje koje kupuju plin od Rusije od danas to morati plaćati u rubljima.

Putin je u televizijskoj izjavi rekao kako je potpisao dekret dodajući kako je taj potez osmišljen kako bi ojačao suverenitet zemlje te zaštitio radna mjesta u Rusiji.

Danas je 37. dan ruske invazije na Ukrajinu. Vode se borbe na brojnim područjima. Ruska vojska želi zadržati svoju prisutnost u istočnoj i južnoj Ukrajini, objavio je u petak ukrajinski glavni stožer. Generali su govorili o pokušajima Rusije da uspostavi vlast u okupiranim regijama Donjeck, Lugansk, Zaporižje i Herson. Britansko ministarstvo objavilo je kako Rusija prebacuje svoje snage iz Gruzije kako bi pojačala intenzitet invazije na Ukrajinu.

Uhvatili razgovor ruskog vojnika i njegove supruge: 'Ukrao sam kozmetiku za tebe, ovi su jako bogati'

Ključne riječi

Komentara 38

PR
prajdali100
09:37 01.04.2022.

Eto ti ćeš nas dovesti na rub gladi ! Svašta.

TM
trade_mark
09:42 01.04.2022.

kakve su ovo gluposti? može se dogoditi jedino to da europa konačno konkretnije pokrene svoju poljoprivredu. Hrvatska poljoprivreda propada zadnjih 30 godina, vrijeme je da se konačno pokrene. svašta si umišljaju ti rusi, da ne možemo živjeti bez njih. plin i nafta su jedne karte koje imaju u rukavu, ali ima drugih koji su voljni prodati.

PR
prahrvat
14:29 01.04.2022.

Ovaj svojim izjavama najbolje svjedoči gdje je zapravo sada "velika Rusija". 🇺🇦🇺🇸🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije