Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANZIT DO ZAPADA

Nova migrantska ruta u istarskim gradovima, policija: 'Provodimo pojačane mjere opreza'

Hitna i policija pomažu dvojici migranata koji su pronađeni na ulici u lošem fizičkom stanju
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
13.09.2022.
u 10:36

Gradonačelnica Pazina Suzana Jašić je zatražila što skoriji i hitniji sastanak kako bi se lokalne vlasti upoznale s protokolom, postupanjem i planovima

Istarska policija izvijestila je kako u posljednje vrijeme provode pojačane mjere opreza zbog navodne nove migrantske rute koja se stvorila, a gradovi i mjesta koji su obuhvaćeni zatražili su i sastanak oko ovog problema. 

- Grad Pazin posljednjih je mjeseci, a naročito proteklih dana, postao jedna od točaka na ruti velikog broja migranata kojima je cilj doći do susjednih država, Slovenije i Italije. Dio migranata zadržava se u gradskom središtu, većinom u tranziciji, te ostaju prespavati jednu noć na neadekvatnim mjestima, javnim površinama ili praznim objektima. Iako do sada nije bilo incidenata, razumljiva je nelagoda dijela stanovnika Pazina koji na svojim uobičajenim mjestima za šetnju, rekreaciju, igru, posao ili prijevoz više nemaju isti osjećaj sigurnosti - napisali su u priopćenju iz pazinske gradske uprave, prenosi Glas Istre.

Načelnik PU istarske Alen Klabor potvrdio da policija pojačava mjere opreza, a građanima je poručio i kako se mogu obratiti policijskoj postaji u slučaju problema ili upita. 

Gradonačelnica Pazina Suzana Jašić je zatražila što skoriji i hitniji sastanak kako bi se lokalne vlasti upoznale s protokolom, postupanjem i planovima. 

- Rješavanje ove problematike nadilazi domenu lokalne samouprave, a Grad Pazin poduzeo je korake radi zaštite svoje imovine te su početkom tjedna ispražnjeni, očišćeni i zatvoreni prazni objekti u bivšoj vojarni u kojima borave migranti, međutim u njih je ponovno provaljeno. Nadziremo situaciju i u kontaktu smo s Policijskom postajom Pazin te s Policijskom upravom istarskom - poručuju iz uprave. 

>> VIDEO Park prirode Medvednica upozorava na napad stršljenova. Savjetuju što učiniti ako se s njima susretnete

Ključne riječi

Komentara 1

LU
Lu13
16:21 13.09.2022.

A culi su da su u Istri liberalni ljevicari koji ih simpatiziraju pa promjenili rutu... Sada cemo vidjeti kakve stvarno simpatije gaje prema njima... Lako je s tudjom guzic.m po koprivi mahati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije