Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrovačka dola

Nova masovna grobnica u Vukovaru? Za tjedan dana počinju probna iskapanja

Petrovačka dola
Foto: Branimir Bradarić
1/2
18.04.2022.
u 22:46

Prema neslužbenim informacijama na 'Petrovačkoj doli' utvrđeno je postojanje još jedne masovne grobnice koja krije više tijela

Na vukovarskom odlagalištu otpada 'Petrovačka dola', koje se nalazi na izlazu iz Vukovara prema naselju Petrovci, 25. travnja će započeti probna iskapanja u potrazi za nestalima iz Domovinskog rata. Prema neslužbenim informacijama na 'Petrovačkoj doli' utvrđeno je postojanje još jedne masovne grobnice koja krije više tijela. Spominje se mogućnost kako je tamo pokopano i 20-ak tijela. Navodno kako se o postojanju masovne grobnice zna već neko vrijeme te da je ovo samo nastavak istrage u koju su uključeni MUP i SOA.

– Tek će iskapanja nam potvrditi o čemu je riječ, jesu li tamo pokopana neka tijela i ako jesu koliko njih. Prema informacijama s kojima sada raspolažemo uskoro ćemo imati još jednu masovnu grobnicu na području Vukovara. Sada ćemo pretražiti cijelu „Petrovačku dolu“ – rekla nam je jedna osoba uključena u potragu za nestalima, a koja je željela ostati anonimna.

Inače, odlagalište „Petrovačka dola“ trebalo je biti zatvoreno još prije Domovinskog rata jer su njegovi kapaciteti odavno popunjeni. U potrazi za nestalima u neposrednoj blizini odlagališta su prije nekoliko godina pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe za koje se poslije utvrdilo da su prvo bili pokopani na odlagalištu, a onda njihovi posmrtni ostaci prebačeni.    

Skori početak probnih iskapanja na području Vukovara nedavno je najavila i ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Ivona Paltrinieri ne navodeći lokacije gdje će se ekshumacije odvijati. S područja Vukovara danas se traga za 386 osoba.

Komentara 3

SI
siny
04:35 19.04.2022.

"komsije" naravno ne znaju nista o tome

UN
uvijek.nepokolebljiv
04:46 19.04.2022.

Hoce li iskop masovne grobnice nevinih Hrvata uzrokovati jos jedan val sudenja i progona hrvatskih branitelja i domoljuba da se zlocincinacka manjina ne osjete diskriminiranima ili ugrozenima?

ZG
zg1985
07:03 19.04.2022.

ako se pitate srbe,ti ljudi su pocinili samoubojstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije