Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nebo nad Kinom

NLO zatvorio zračni promet iznad istočnokineske pokrajine Zheijang

Hangzhou, UFO (1)
Foto: Xinhua
1/3
09.07.2010.
u 16:51

Sjajni leteći predmet koji je podsjećao na komet najvjerojatnije je američki projektil koji je izgorio na povratku u gušće slojeve atmosfere.

Nepoznato leteće tijelo uzrok je što je obustavljen zračni promet iznad Hangzhoua, glavnoga grada istočnokineske pokrajine Zheijang. Zračna luka Xiaoshan zatvorena je nakon što je bliješteći objekt na nebu uočen u 21 sat, a letovi prema njemu preusmjereni su na pokrajinski aerodrom Ningbo i u susjednu pokrajinu Wuxi, javlja engleska inačica Renmin Ribaoa. Nebo je za letove otvoreno nekoliko sati nakon što je NLO uočen, kad je ustanovljeno da je moguća opasnost prošla.

U četvrtak je provedena istraga, a neslužbeni su izvori najavili da će pojedinosti biti objavljene kada istraga bude dovršena.

Svjedoci su bili zbunjeni. Nebom je proletio objekt koji je podsjećao na komet ili meteorit koji izgara u atmosferi.

- Predmet je letio iznimno brzo preko nema prema zapadu - rekao je vozač autobusa koji se predstavio kao Yu.

Neka su glasila javila da je slična pojava viđena i iznad Urumqija, glavnoga grada Ujgurske autonomne regije Xingjiang na jugozapadu Kine.

Neslužbeno su kineski službenici britanskim novinarima rekli da se u javnost nije izašlo sa službenom informacijom jer se sumnjalo da je događaj vezan za događaje iz vojnoga sektora. Drugi su kineski stručnjaci nagađali da je svijetleći predmet na nebu zapravo izgaranje ostataka američke interkontinentalne rakete. Treća je teorija bila da je to bio jedan od sve više privatnih zrakoplova, a da su vlasti bile zbunjene jer se pilot nije odazivao.

Šef kineske Uprave za civilno zrakoplovstvo Wang Jian otklonio je sva nagađanja, posebno ona o privatnom "odmetnutom" zrakoplovu.

- Ništa se zasad ne zna. Glasine o privatnom zrakoplovu puko su nagađanje.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
05:22 10.07.2010.

Hebi ga.........morat cu u buduce biti pazljiviji...

GO
gocat
18:02 09.07.2010.

ma to je meteoroloski balon, ili kako kazu americka raketa slucajna naravno, ili komet neobjasnjivih svojstva. mozete izmisliti bilo koji razlog, biti ce jednako blesav poput ovih u tekstu. stvar je uvijek takva da je zadnja opcija moguca ta dada bi to mogao biti kakav vanzemaljski brod ili nesto slicno. nista o ovom vise necemo cuti, kao niti o onoj spirali sto je prije koju godinu bila popularna na nebu, kao niti o izlijevanju nafte sto je postala uobicajena svakodnevnica. moje misljenje je da je kineski radnik zapalio sibicu koja se zajedno sa cigaretom uzarila i poletjela prema nebu te napravila ovu crtu na nebu. ako nije to onda je sasvim sigurno meteoroloski balon. to je popularno ne?

OB
-obrisani-
19:21 09.07.2010.

Hehehe! Mali zeleni su zaposleni! A bogami sad će i UFOlozi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije