Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlaže ljudska tijela

Njemački sud: doktor Smrt može nastaviti s izložbama

Gunther von Hagens - izložba
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
11.09.2018.
u 07:52

Izložbe u muzeju na glavnom trgu Alexanderplatzu prikazuju tijela koja su konzervirana metodom plastinacije kojom Hagens izvlači tekućine iz tijela prije nego što ih zamijeni sa silikonom.

Izložba sačuvanih ljudskih tijela u Berlinu ostaje otvorena, potvrdio je njemački sud u ponedjeljak i tako završio dugogodišnju zakonsku bitku između njegova tvorca Gunthera von Hagensa, poznatog po nadimku 'doktor Smrt', i gradske uprave. 

"Muzej će opstati", rekao je njegov sin Rurik von Hagens za dpa.

Glasnogovornik suda također je potvrdio nagodbu prema kojoj je muzej pristao najaviti nove izložbe dva tjedna unaprijed kako bi grad dobio vremena da utvrdi podrijetlo uzorka.  

Gunther von Hagens - izložba
1/6

Izložbe u muzeju na glavnom trgu Alexanderplatzu prikazuju tijela koja su konzervirana metodom plastinacije kojom Hagens izvlači tekućine iz tijela prije nego što ih zamijeni sa silikonom. On je izumitelj te tehnike. 

Proces zahtijeva skidanje kože s ljudskih tijela i životinja kako bi bili izloženi u "životnim" pozama. 

Komentara 3

WC
wolf_cro
08:14 11.09.2018.

Dr. Frankenstein s licencom. Morbidno do bola...

AR
Artukovic
10:42 11.09.2018.

A odakle mu manikeni za ovakve pizdarje?

VO
vorda400
08:21 11.09.2018.

A tko voli nek izvoli morbidno je ali svakako tko krene na medicinu takve stvari mu budu normalne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije