Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuže ga

Njemački odvjetnici prijavili papu za zločine protiv čovječnosti

papa
Reuters/Pixsell
25.02.2011.
u 09:05

Christian Sailer i Gert-Joachim Hetzel prijavu su podnijeli ICC-u sa sjedištem u Haagu

Dva njemačka odvjetnika prijavila su papu Benedikta XVI. Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) zbog zločina protiv čovječnosti, piše The Irish Times.

Christian Sailer i Gert-Joachim Hetzel, iz Marktheidenfelda u Bavarskoj, prošli su tjedan glavnom tužitelju ICC-a Luisu Morenu Ocampu predali opsežnu prijavu u kojoj tvrde da je papa "odgovoran za opstanak svjetskih totalitarnih režima prinude, koji podjarmljuje svoje članove uz pomoć zastrašivanja i prijetnji".

Njemački odvjetnici također navode da je papa odgovoran za “održavanje zabrane uporabe kondoma, čak i kad postoji opasnost od zaraze HIV-om”, kao i za “uspostavljanje sustava prikrivanja seksualnih zločina koje je počinila Katolička crkva diljem svijeta”.

Komentara 59

OB
-obrisani-
19:48 25.02.2011.

Ateisti u križarskim pohodima. Život im ne bi imao smisla bez Boga i vjere.

JI
jimbeam
22:37 25.02.2011.

Bravo Njemačka !

RI
ribarpalunko
11:36 25.02.2011.

Oni su sve drugo a najmanje Njemci. To su masoni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije