Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nitko ne može do kućnih majstora!

Potražnja gurnula cijene u nebo
12. lipnja 2019. u 22:00 3 komentara 3582 prikaza

Vlasnik jednog zagrebačkog hotela morao je zatvoriti 30 soba jer nije mogao naći čistačicu. On i članovi njegove obitelji sad čiste preostale sobe koje su i dalje u ponudi. Na vratima mnogih trgovina pak mjesecima stoje pozivi prodavačima-prodavačicama da se jave za posao

. U građevini radovi više-manje kasne zbog nedostatka radnika. Autopraonice se zatvaraju jer poslodavci ne mogu naći nikoga tko bi u njima radio. Kućni majstori traže se svijećom, a njihove satnice dosežu vrtoglave iznose. Navedeni primjeri nedostatka radne snage zorno pokazuju koliko je taj problem u Hrvatskoj eskalirao.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Ispovijest Ivana C (32), pretučenog prije 3 tjedna: Ja jedva hodam, a oni su na slobodi

>>Crni fond: Trećina građana bez plaće ne može živjeti dulje od mjesec dana

>>Igor Štimac: Budim nogometnog diva, već se govori o novoj Indiji

>>Jessica Alba: U mojoj tvrtki 60 posto rukovodećih mjesta drže žene, a muškarce i žene plaćam jednako

 | Autor :

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Rad:

    Neutemeljen članak, cijena majstorskih usluga nije ili je vrlo malo porasla, do 5%, a što opet ima za posljedicu da radnici odlaze za duplo veću plaću u Njemačku, jer je uz trenutne cijene usluga nemoguće isplatiti više od 8000 kuna, ... prikaži još! regres, Uskršnjicu i Božićnicu. Cijene majstorskih usluga bi trebale porasti, ali radi se o neorganiziranim ljudima nižeg intelekta koji nisu u stanju poduzet takve korake pa za posljedicu imamo iseljavanje dobrih majstora.

  • predator57:

    A gdje u kojoj državi su to tako cijene majstora otišle vrtoglavo u nebo, dođi u Osijek, kao majstor, trebao bi onima koji ga pozovu, da još majstor njima plati, iz razloga što su ga zvali da radi.