Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DZS demantira Eurostat:
Povratak na članak

Nismo najlošiji po padu zaposlenosti u Europi, ovo je bio naš propust

DZS naglašava da podaci za drugi kvartal o najvećem padu zaposlenosti nisu usporedivi s prethodnima zbog promjene metodologije.

Komentari 12

Avatar Ledeni
Ledeni
07:18 15.09.2017.

Dobre su to brojke, dobre. U vladi sjede podobni maloumnici koji niti ne smiju pokazati inicijativu, da ne bi ugrozili one koji su ih postavili. U sjeni vlade stoje privatizacijske lopine koji samo gledaju svoju guzicu, briga ih za Hrvatsku i za ljude.Tonemo, i tonuti ćemo i dalje dok te lopine ili ne pocrkaju, ili ih narod povješa po stablima.

VL
DU
Deleted user
07:20 15.09.2017.

Režimu se nisu sviđale brojke koje su, kao i uvijek, bile na začelju ostatka EU, pa su naredili da promjenu.

VL
DU
Deleted user
07:33 15.09.2017.

Bolje bi bilo da su odmah frizirali brojke nego da se sad izmotavaju s glupim objašnjenjima.

VL
VA
valter56
07:11 15.09.2017.

Kaže se da je statistika prostitutka nauke...šta znače brojčice (namještene i izfrizirane) kad svaki dan vidimo kako nam je....

VL
Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
07:28 15.09.2017.

Pa dobro, jeste li vi novinari ili budale? Jeste li vi u stanju, kao novinari, istražiti što je istina, umjesto da samo prenosite podatke koje netko drugi izvali? Sama metodologija se promijenila 2015./2016., od 2016. se koristi jednoznačna metodologija i vrlo se lako može vidjeti da laže i Plenković i ovi statističari. U zadnju godinu dana je u Hrvatskoj nestalo više od 7 tisuća radnih mjesta, i tu nema spora, podaci dostavljeni Eurostatu su točni, a sve ovo je spin četničkog vojvode Plenkovića.

VL
OB
ObrenM
07:43 15.09.2017.

Nema segmenta u zivotu Hrvatske ,da anemicar ne laze.Da nebi Kolinde neki iz puka bi popili ono sto ovaj gadljivi dezerter proklamira.Sada su svi krivi osim njega i necasno nategnute vlade.

VL
BM
branko.mihalic1
08:24 15.09.2017.

Da ne računaju o one koji su otišli van radit

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:43 15.09.2017.

Za statistiku se kaže da je majkaa svih manipulacija. Rijetko kada se dogodi da statistički zavodi pogruiješe i daju točne podatke. Izvještaj za Eurostat bez implementacije ankete o radu na crno, potvrdjuje naavedenu tvrdnju. U svakom pogledu je neopravdano podatke iz ankete o radu na crno uključivati u izvještaj o zaposlenosti, jer se radnici na crno ne mogu zretirati kao kategorija zaposlenika. Postoje mnoge kategorije osoba koje privredjuju bez zapošljavanja kao napr. prosjaci, prostitutke, osudjenici, kriminalci koje bi po Anketom trebali biti obuhvaćeni. Doći istina i ovi na red kao što su već prostitucija i kriminal obuhvaćeni statistikom BDP. Ovo naravno nije inovacija naših statističara, već onih iz naprednih zapadnih demokracija. Komunisti su bili jadni amateri u uporedbi sa kapitalističkim demokracija, pa su stoga završili u istorijskoj ropotarnici.

VL
Avatar 2222
2222
08:43 15.09.2017.

Tocno! Ako jos ode 100.000 u iseljenistvo mladi Hrvata stopa nezaposlenosti ce jos vise pasti.Hrvatska ce uskoro uvoziti radnu snagu i tako unistiti nasu krvnu sliku.

VL
LA
Laganese
07:27 15.09.2017.

Sa ovakvim informacijama Hrvatska treba biti iskrena. Hvala Kolindi na objasnjenju da se to radi o onima koji su zbog posla otisli iz Hrvatske. Tako da mi Hrvati koji smo vani znamo tocno o cemu se radi. Da se nevracamoo ako se jos situacija o poslovima nije popravila. Inace ako nam se sinovi vrate dole a nemaju posla a misle da ima radi ovakvih pogresnih informacija. Isto tako nemojte samo se fokusirati na Turizam. Otvarajte sto vise kompanija na moru da se mi mozemo dole vratit i radit i istovremeno I uzivat u moru kao normalni ljudi.

VL
DU
Deleted user
07:45 15.09.2017.

SDP se vraca u igru, hdz nije pocistio sve pozicije i sad su ih odradili Direktor DSZ je Mrsicev pomocnik ministra i sdp mladez nekadasnja... svojevremeno je frizirao podatke za mila ovica a sada je kao slucajno pogrijesio pa sese ispravlja, naravno rezultat je taj da ce javno mijenje reci evo po nalogu premiera ispravlja podatke... nikad nece se to protumaciti kao pogreska 2:0 za sdp

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.