Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neovisni za Hrvatsku

Esih ljutita na Bujanca, evo u kojem je stožeru završio: 'Uz određene prijatelje, ne trebaju vam neprijatelji'

Foto: Vecernji.hr
1/7
Autori: Hina, Doris Vučić
27.05.2019.
u 00:13

Rekla sam premijeru Plenkoviću, ako ga se može tako zvati, da će uskoro Boga moliti da nas nema - povikala je na kraju obraćanja Bruna Esih

Nositeljica Liste Neovisnih za Hrvatsku i Hrvatske stranke prava na izborima za Europski parlament Bruna Esih izrazila je početkom večeri zadovoljstvo jer su im izlazne ankete prvo davale jedan mandat, no na kraju se ipak ispostavilo da nisu uspjeli prijeći prag. 

– Treba priznati da smo očekivali bolje rezultate, ali ovo su nam prvi izbori. Ovo je samo priprema za parlamentarne izbore, zato smo pružili otpor, sami smo se borili protiv svih drugih lista. Danas smo dobili više medijskog prostora nego svih prošlih mjeseci – zaključila je Bruna Esih.

– Rekla sam premijeru Plenkoviću, ako ga se može tako zvati, da će uskoro Boga moliti da nas nema – povikala je na kraju obraćanja.

– Nismo se skrivali ni iza koga. Ovo je autentičan rezultat, hvala svim biračima koji su prepoznali vrijednosti koje zastupamo. Sjeme je posijano, a plodove ćemo brati na parlamentarnim izborima – dodao je Hasanbegović.

Esih je komentirala i donedavne partnere. Naime, u stožeru se Suverenistima, a ne Neovisnima, pridružio Velimir Bujanec koji slavi uz Thomsonovu pjesmu 'Lijepa li si' i maše zastavom s prvim bijelim poljem.

– Uz određene prijatelje, ne trebaju vam neprijatelji. Primjer je i gospodin Bujanec. Mi smo moralni pobjednici – pomalo nervozno zaključuje nositeljica liste.

– Ovi izbori su ključna orijentacijska anketa za parlamentarne izbore – izjavio je Zlatko Hasanbegović dodavši da je spreman za različite suradnje, ali nikad po starim modelima predizbornog koaliranja.

– Upravo zbog neprincipijelnog predizbornog koaliranja i preslagivanja hrvatska politika pretvorena je u kaljužu i zato imamo ovako visoku izbornu apstinenciju – dodao je.

Rezultate još ne želi komentirati, ali napomenuo je da su postojale određene manipulacije anketa.

– Baš ništa ne dijeli od izbornog praga. Mi imamo potporu kakvu smo željeli i vjerni smo svojim biračima. Svakako nismo pogriješili što se nismo pridružili Suverenistima – izjavila je Bruna Esih te dodala kako od svih parlamentarnim stranaka Neovisni za Hrvatsku imaju najbolji rezultat.

– HDZ nije u dijaspori osvojio ni trećinu kao Neovisni za Hrvatsku. To je jasna poruka HDZ-u kojem smo mi prvi pružili otpor – dodala je.

Na pitanje o plakatu Željka Glasnovića izjavila je da se radi o generalu koji bi za nju i sve jugozomboide ponovno otišao u rat, a za poruku 'šakom u glavu' tvrdi da je normalna krilatica u Americi.

Esih je kazala da rezultat izlaznih anketa demantira one koji im nisu davali nikakve šanse da pređu izborni prag.  

– Ovo su za sada samo su izlazne ankete, znamo da se mnogi građani ne žele izjašnjavati po tome pitanju, ali u svakom slučaju mi smo zadovoljni. Svakom daljnjom izlaznom anketom, odnosno sve do prvih službenih rezultata u 23 sata, vjerujemo da će se stanje u korist Neovisnih za Hrvatsku poboljšavati – izjavila je Bruna Esih Hini komentirajući prve rezultate izlaznih anketa koji im predviđaju jedan mandat.

Zlatko Hasanbegović rekao je: "Nismo dobili ni izgubili mandat, to su izlazne ankete. Noć je duga."

 

Komentara 167

IJ
IJaSamAntinfašist
21:01 26.05.2019.

Hrvati jedini idiotski narod u povijesti svijeta koji izbori slobodu u krvi i unisti sam sebe iznutra!

NE
Neonacionalist
06:56 27.05.2019.

A zašto se razdvajaju dvije opcije koje su ideološki istovjetne dakle Suverenisti i Neovisni , svaka logika nalaže da bi trebali zajedno nastupati na izborima i ujediniti snage .

Avatar Idler 3
Idler 3
21:22 26.05.2019.

A di su nam dični IDS-kadrovi....europske zvijezde, perjanica demokracije....ma OK....šalim se kak i inače 😆😆😆

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije