Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nijedan napadač nikad nije otkriven

03.06.2008.
u 18:47

Dočekivali su ih pred vratima njihovih domova i s palicama za bejzbol ili željeznim šipkama udarali s leđa. Svojim su žrtvama tako poručivali da dobro znaju gdje žive i što u koje doba dana rade. Poručivali su im da, zapravo, vrlo lako mogu biti sljedeći. Iako je nakon svakog takvog napada policija obećavala da će “učiniti sve da pronađe krivca,” zajedničko je u slučajevima koje ćemo spomenuti da se još uvijek “intenzivno traga za počiniteljem”.

Sedam godina nakon što je na kućnom pragu ubijen osnivač Sindikata strojovođa Milan Krivkouća, u travnju 1999. godine željeznim šipkama pretučen je tajnik tog istog sindikata Ivan Tolić. Prošle godine, kada je Tolić imenovan za direktora ZET-a, dobivao je prijetnje smrću pa ga je čuvala policija.

Policija traga i za napadačem na osječkog novinara Gorana Flaudera koji je 2000. štapom pretučen u središtu Osijeka te na Božu Prku, tada direktoru Privredne banke u rujnu 2002. godine. Njega su u blizini stana, kad je išao na posao, sačekala dvojica muškaraca. Jedan ga je poprskao suzavcem, a drugi izudarao palicom za bejzbol. Godinu poslije u stubištu zgrade u kojoj stanuje pretučen je tadašnji urednik Playboyja Denis Kuljiš.

Iste godine u podzemnoj garaži opet su dvojica nepoznatih pola sata prije ponoći bejzbolskim palicama pretukla generala Vladimira Zagorca. Prošla su tri mjeseca od napada na Zagorca kada je u veljači 2004. godine bejzbol palicama pretučen njegov suradnik, brigadir HV-a Joso Lacić. Napadači su ga dočekali pred garažom, kad je odlazio na posao.  Na ulazu u prostorije HNS-a u listopadu 2004. napadnut je tadašnji predsjednik zagrebačke podružnice Mislav Žagar. Mjesec poslije u stubištu zgrade u kojoj stanuje pretučen je direktor Elektre Marko Škrob.

U stubištu su dvojica s palicama u veljači 2005. godine dočekala i Marka Lukića, jednog od prvih zapovjednika specijalaca. Godinu poslije palicama je izudaran Mirko Ljubičić Šveps, pukovnik vojne obavještajne službe. U ožujku te 2006. godine batinaši su pretukli tadašnjeg trenera Hajduka Luku Bonačića. Bivši tenisač Bruno Orešar pretučen je u veljači 2007. Predsjednika

Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Dalmacije Tonćija Turića, bejzbolskim palicama pretukli su u travnju iste godine. Od zadobivenih ozljeda je umro. Prošli je mjesec napadnut direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović, a sada novinar Miljuš.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije