Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.10.2014. u 14:00

pravi fijasko doživjela je Al Jazeera Balkans prenoseći izbore u BiH

Da su se u Luksemburgu održali onako dramatični izbori kao u BiH, zaslužili bi bolje mjesto u RTL-ovu dnevniku. Onako zanimljiva i dramatična borba Hrvata, Srba i Bošnjaka dobila je kod Igora Bobića status zanimljivosti, kao kad se u Slavoniji rodi dvoglavo tele. Naravno, Nova TV i HTV su puno bolje procijenili težinu ovih izbora i to stavili "u glavu" svojih dnevnika. Ipak, pravi fijasko doživjela je Al Jazeera Balkans.

Noć ranije, u kojoj su se iščekivali izborni rezultati, redom su se pobjednicima proglašavali Hrvati Raguž i Čović, pa onda Bošnjaci Radončić i Izetbegović, i na kraju Srbi Dodik i Ivanić. Tako zanimljivu noć punu preokreta stvarno je teško uprskati. Ali njima je to uspjelo. Višesatni program pretvorili su u smjesu anemičnih javljanja iz stranačkih stožera. Recimo, novinar na isturenom položaju u Sarajevu ima improvizirani studio s analitičarima. Prvi "analitičar" je visoki predstavnik Valentin Inzko koji bi bio dosadan i da se javlja iz središta Kobanea.

Sljedeći "analitičar" je Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzle. Taj tek ništa nije rekao, a puna je dva sata visio na ekranu. A onda se iz Mostara, iz stožera HDZ-a 1990, javio zbunjeni novinar. Njemu ne samo da nije bilo jasno kakva su sad tu dva HDZ-a, već je izvalio i kako je HDZ 1990 pobijedio u Usori u zapadnoj Hercegovini. A Usora je jedna od najsjevernijih točaka u Bosni. Urednici Al Jazeere za ovu su prigodu u prvi plan gurnuli svoju najveću zvijezdu Mirjanu Hrgu, ali ni ona nije mogla spasiti tv izbornu noć od fijaska.

PLUS

HTV 4: Emisija "Okruženje" o društvenim mrežama bila je pravi dragulj. U njoj smo saznali da su Hrvati u regiji najmanje na Facebooku, puno manje od Srba i Albanaca

MINUS

Nova, RTL: Ništa novoga u jesenskoj šemi, u udarnom terminu ponovno sapunice. Nema nam druge, valja izdržati do 23 sata kad se na HTV-u emitira "Most", bomba od serije...

>>Izetbegović, Čović i Ivanić novi članovi Predsjedništva BiH

>>Izbori u BiH: Čović pobijedio Raguža unatoč izbornom inženjeringu

Komentara 6

Avatar think pink
think pink
14:27 14.10.2014.

čak ni hrga??? a ona je kao neko referentno ime u svijetu novinarstva??? osoba koja ide okolo po svijetu i spašava posrnule televizije?

BF
brkonja fra brkati
16:30 14.10.2014.

Mirjana Čvrga je debakl sama po sebi.

XA
xaron
18:18 14.10.2014.

Koga je ovdje briga za izbore u nekoj BH, Aj Jazeeru i slične gluposti. Postedite nas izbora u Patagoniji, Jemenu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije