Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažu i kad ne gase požare

Ni 666 stepenica nije previše vatrogascima u borbi protiv leukemije

Zagreb: Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama Zagreb Firefighter stair challenge
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/34
02.12.2017.
u 14:20

U akciji borbe protiv leukemije možete sudjelovati pozivom na broj 0609005 kojim donirate 6,25 kn

Vatrogasci iz cijele zemlje, potpomognuti prijateljima iz Slovenije, utrkivali su se u subotu stepenicama poslovne zgrade VMD-a, sudjelujući time u borbi protiv leukemije. Cjelokupni iznos koji su vatrogasci uplatili prijavom na utrku bit će doniran Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi – HULL. Na pothvat visok čak 31 etažu odlučilo se čak 161 vatrogasaca i vatrogaskinja. Podijeljeni u tri kateogrije, "light", "open" i "strong", ovisno o količini opreme koju su morali nositi do vrha, vatrogasci su se uz težak napor penjali prema cilju udaljenom 666 stepenica.

Zagreb: Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama Zagreb Firefighter stair challenge
1/35

- Iskreno, nije mi baš toliko važan rezultat – govorili su gotovo svi sudionici kad god bi ih se pitalo o očekivanjima, te su mnogo više naglašavali borbu protiv leukemije, kojoj su vatrogasci podložniji čak 15 posto od građana drugih zanimanja. Također su naglašavali fizički izazov, veći od proteklih godina, kada se ova utrka održavala u zgradi Zagrepčanke.

Među muškarcima u kategoriji "light" pobijedio je Antonio Kossi, a najbolja žena bila je Martina Combaj. Najbolje vrijeme "open" kategorije među muškarcima imao je Domen Pavlič, a među ženama Katja Lovrin, dok je u najtežoj kategoriji Martin Pezdirc bio najbolji od muškaraca, a organizatorica događanja i najpoznatija hrvatska vatrogaskinja Jasmina Kadija bila je najbolja među ženama.

- Ovaj je dan ispunio sva očekivanja i već se spremamo za sljedeću godinu – kazala je Jasmina Kadija sa smiješkom nešto nakon utrke u kojoj je bila samo jedna od dvije žene prijavljene u najtežoj kategoriji.

Večernji list također je dobio priznanje kao jedan od medijskih partnera koje je preuzeo Dario Markas, glavni urednik web portala. U akciji borbe protiv leukemije možete sudjelovati pozivom na broj 0609005 kojim donirate 6,25 kn i tako pomoći vatrogascima koji izdvajaju vrijeme i vlastiti novac i time dokazuju da i kad ne gase požare razmišljaju o drugima.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Komentara 1

TV
tv5378
16:50 02.12.2017.

Promocija sotone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije