Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme u Istri

Muškarca udario grom, vatrogasci uklanjali srušena stabla i ispumpavali vodu

Nevrijeme
Dusko Marusic/PIXSELL
26.08.2018.
u 15:35

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom. Bez opskrbe električnom energijom osim Labina bili su dijelovi Poreštine, Novigrada, Buja i Umaga.

Tijekom nevremena koje je u subotu zahvatilo Istru grom je udario u muškarca u kampu kod Poreča koji je zbrinut u Općoj bolnici Pula i nije životno ugrožen, drugih ozlijeđenih, kao niti veće materijalne štete nije bilo, a vatrogasci su, kako se u nedjelju doznaje od zapovjednika Stožera civilne zaštite Istarske županije Dine Kozlevca, imale 25 intervencija, uglavnom uklanjanja stabala sa prometnica.

Zabilježen je i udar groma u osobno vozilo na cesti Vozilići – Labin, ali bez ozlijeđenih osoba. Grom je udario i u kuću u Kašteliru kraj Poreča, no ozlijeđenih osoba nije bilo.

„Na svu sreću nevrijeme ipak nije izazvalo veće probleme, kao ni veću materijalnu štetu. Tijekom 24 sata vatrogasne postrojbe imale su 25 intervencija, uglavnom uklanjanja stabala sa prometnica. Većih potreba za našim intervencijama ipak nije bilo,“ rekao je danas Kozlevac.

 

Oborine su pogodile šire područje Umaga  gdje je pala obilna kiša. Automatske meteorološke postaje u Umagu zabilježile su do 44 milimetara kiše, a istu količinu izmjerila je i postaja u Dajli. Najgore je bilo u dijelovima Pazinštine i Žminjštine, gdje je padala i tuča. Jak vjetar rušio je stabla u Višnjanu i Poreču.

Na Poreštini je kiša padala silovitim intenzitetom, pa su se ceste lokalno pretvorile u prave bujice, a voda je sa ceste izbijala i šahtove. Tamošnja Javna vatrogasna postrojba morala je intervenirati i ispumpavati vodu iz prizemnih prostorija u Osnovoj školi Poreč i u naselju Špadići.  Voda se u prostorijama Osnovne škole u Poreču ispumpavala i jutros, rekao je zapovjednik žuopanijskog Stožera Dino Kozlevac.

Bez električne energije bilo je više sela u okolici Marčane, kao i područje Kanegre i sela na području Općine Svetvinčenat.  U subotu je zbog udara groma u trafostanicu HEP-a u Raši, koji je izazvao požar, cijela Labinština bez struje bila dva sata.

 

Ključne riječi

Komentara 71

NE
nevjerujženikojalaže
12:16 26.08.2018.

toliko munja a ovi bez struje ? što bi tesla na ovo rekao ?

DU
Deleted user
11:40 26.08.2018.

Tko je od ministara odgovoran za vrijeme i nevrijeme? Odmah odstup! Ostavka - ne samo ministra. Kod ovoliko "munja" odmah kompletna vlada. Svi u zatvor.....hebote što su nam napravili...-:))

VI
Vito
16:13 26.08.2018.

pollo 123: __ Čobano ne znaju ništa, jer da nešto znaju Hrvatska bi bila bogata onako kako čobani i čobanice obećavaju __ Kako ovdje pišu o razlikama između mujnja i gromova, tako ću vas sve podsjetiti da čobani vode politiku, a PASTIRI vode ovce __ Vjerujem da ste dobronamjerno mislili na pastire, a ne političare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije