Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevolje i u Dalmaciji

Grmljavinsko nevrijeme i tuča "potopili" Split

Grmljavinsko nevrijeme i tuča pogodili su područje Splita
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
14.03.2018.
u 09:21

Tuča je padala nekoliko minuta nakon čega se tlo u Splitu zabijelilo kao da je pao snijeg

Veliko nevrijeme, kiša s tučom, koje je u utorak navečer pogodilo Split i u samo nekoliko ga minuta "potopilo" izazvalo je brojne poteškoće u prometu, te poplave u prizemnim i podrumskim prostorima, doznaje se u Županijskome vatrogasnom-operativnom centru.

Tuča je padala nekoliko minuta nakon čega se tlo u Splitu zabijelilo kao da je pao snijeg. U Splitu je palo 27 litara po kvadratnom metru, a nešto manje i u brojnim okolnim općinama i gradovima. Brojna vozila koja su se u tom trenutku našla na cesti zaustavila su se dok ne prođe tuča i bujica koja se stvarala na kolniku.

Vatrogasci, pripadnici DVD- a Split i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita, zbog tog su nevremena bili primorani jučerašnje kasno popodne i noć provoditi u tehničkim intervencijama. Ne samo sinoć već danima vatrogasci ispumpavaju vodu i iz garaže nekadašnjeg Hotela Marjan na Dražancu koja je poplavila zbog velike količine kiše.

Najveće poplave zabilježene su u Lori, na Kmanu, Poljudu i Čulića dvorima gdje je razina vode dosezala od 20 do 40 centimetara zbog čega su vatrogasci cijelu noć bili na terenu. Na Poljudu je poplavljena teretana i bazeni, u Šibenskoj ulici obiteljska kuća, na Mažuranićevom šetalištu drvarnica, a zabilježen je prodor vode i u Pomorskoj policiji.

Komentara 3

DU
Deleted user
09:26 14.03.2018.

sad ce krste uputiti 250 vojnika i po novom vojnikinja s lopatama pa ce do marende rascistiti taj led...vakula moli splicane da budu u svojim domovima do sv.ilije..

AR
Artukovic
10:16 14.03.2018.

Dao Bog se podavili ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije