Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTAC MISLIO DA SE ŠALE

Nevjerojatno ali istinito: Njemačka državna služba tuži osmogodišnjaka, traže više od 3000 eura

Razbijanje kasice prasice kako bi se došlo do novca
Foto: Frank May/DPA
1/2
05.06.2023.
u 21:36

Nije isključena mogućnost da će dječak morati vratiti 3250 eura državnom servisu kada napuni 18 godina

Iako možda zvuči kao premisa neobične komedije više nego stvarni život, njemački državni servis za zapošljavanje Jobcenter traži od osmogodišnjeg dječaka 3250 eura. Kada je njegov otac pitao zašto, odgovorili su mu da zbog zaštite podataka ne smiju ništa reći, no kada su do priče došli mediji, klupko se počelo raspetljavati.

VEZANI ČLANAK:

Jobcenter je na dječakovu adresu poslao pismo u kojem zahtijevaju uplatu 3250 eura. Njegov je otac odmah otišao provjeriti što se događa, misleći da se radi o šali ili vrlo lošem pokušaju prijevare, no ispostavilo se da služba stvarno očekuje navedeni iznos od djeteta, prenosi Fenix magazin.

Za cijelu je situaciju zapravo odgovorna dječakova majka koja se od njegova oca razvela kada je njihov sin imao tri godine. Majka je primala naknadu od Jobcentera, a problem je nastao kada je ona naknadu nastavila primati i nakon što je dječak otišao živjeti s ocem. Dakle, Jobcenter smatra da je oštećen jer je plaćao za uzdržavanje dječaka osobi kod koje on nije živio.

Njemački su mediji pokušali kontaktirati majku kako bi dobili njenu stranu priče, no nisu uspjeli. Na pozive im nije odgovarala, a stan u kojem je živjela je prazan. Bivši zaposlenici Jobcentera i odvjetnici s kojima su stupili u kontakt slažu se da Jobcenteru novac treba biti vraćen, stoga nije isključena mogućnost da će dječak morati vratiti 3250 eura državnom servisu kada napuni 18 godina.

VIDEO Australka pomilovana nakon 20 godina u zatvoru zbog smrti svoje četvero djece

 

Komentara 1

OB
Oblacni
07:24 06.06.2023.

Tipicno Nijemci, sve ti mogu oprostiti, ali kad je novac u pitanju, bolje ces proci ako nekog ubijes, nego ako ne platis drzavi bilo koji propisani namet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije