Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni traga već 10 dana

Nestao mladi Amerikanac, zadnji put je viđen u Baškoj Vodi. Obitelj moli za pomoć

Jacob Andrew Linga
Nacionalna evidencija nestalih osoba
07.08.2019.
u 08:25

Italiju je napustio 19. srpnja, obitelji je kazao da mu je tamo preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije

U nacionalnoj evidenciji nestalih osoba prijavljen je nestanak 18-godišnjeg Jacoba Andrewa Linga, državljanina SAD-a. Nestao je 28. srpnja 2019. u Baškoj Vodi. Posljednji put u telefonskom razgovoru naveo je da se nalazi na području Baške Vode, stoji na stranicama evidencije.

Kako piše Dalmatinski portal, mladi Amerikanac obitelji je naveo da se nalazi na području Baške Vode i da planira posjetiti Split. Policija radi na slučaju, no obitelj je zabrinuta jer nisu vidjeli da je informacija o njegovu nestanku objavljena u medijima
Mole za pomoć kako bi se Jacob vratio kući. Ako netko zna nešto o njegovu kretanju, neka javi policiji ili američkom veleposlanstvu. 

Jacob je visok 182 centimetra, ima smeđu kosu i zelene oči. Putuje sam. Planirao je proputovati nekoliko zemalja u osam tjedana nakon završetka škole. Napustio je svoj dom u gradu Philadelphiji, u saveznoj državi Pennsylvaniji, 24. lipnja. U Beč je doputovao idućeg dana. Bio je nekoliko dana u Austriji, a potom je putovao u Švicarsku, Francusku i Italiju. Za to vrijeme bio je u kontaktu s prijateljima i obitelji. 

Italiju je napustio 19. srpnja, obitelji je kazao da mu je tamo preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

Dana 22. srpnja poslao je fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda, a 25. srpnja kontaktirao je nekoliko članova obitelji. Kazao im je da je u beach baru i da mu je preostalo 300 dolara pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku kako bi sačuvao nešto novca.

Obitelj mu je na račun uplatila nešto novca, ali se poslije pokazalo da se tim računom uopće nije koristio. To je bio njegov posljednji kontakt s obitelji. Nakon toga njegov mobitel više nije bio aktivan. Operater ne može ući u trag njegovu mobitelu, kazala je obitelj nestalog Jacoba za Dalmatinski portal. Nije korištena ni njegova kartica.

Jacob je planirao posjetiti Split i Dubrovnik i potom se vratiti u SAD letom iz Beča 15. kolovoza. Nitko za njega nije čuo još od 25. srpnja.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar B
B
13:08 07.08.2019.

vjerojatno je kušao neke od dalmatinskih specijaliteta, npr Torcidu...

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
12:11 07.08.2019.

zafrkuljili ga naši domaći domoljubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije