Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nestali par policiji nije rekao gdje je bio 61 sat

Žugaj i Marić pojavili su se kod odvjetnika Silvija Degena. Policija ih je pokupila u njegovu uredu i odvela na razgovor
16. prosinca 2010. u 10:59 100 komentara 479 prikaza
tin žugaj, iva marić (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Misterij sljemenskog nestanka Tina Žugaja (32), vlasnika kafića “Papagaj”, i Ive Marić (25), konobarice u njegovu lokalu, dobio je iznenađujući rasplet. Ujutro su se, neozlijeđeni i prestrašeni, pojavili u uredu odvjetnika Silvija Degena!

Obitelji strepile

– Da se tog trenutka nismo maknuli, ostali bismo bez glave – rekao je zagonetno Žugaj policiji, kako smo doznali. No, nije želio objasniti zbog čega bi bili u opasnosti. A gdje su bili i što su radili, nisu otkrili ni svom odvjetniku, ni policiji, a ni okupljenim novinarima na izlasku iz postaje u Heinzelovoj.

Epilog je to dvodnevne potrage, tijekom koje je angažiran velik broj pripadnika policije i Gorske službe spašavanja, dok su njihove obitelji i prijatelji sa strepnjom iščekivali bilo kakve vijesti o bivšem specijalcu i konobarici.

Policija je na temelju njihova iskaza koji su davali poslijepodne za sada uklonila sumnju da se u ta dva i pol dana dogodilo bilo kakvo kazneno djelo.

Nakon kraćeg razgovora poslije 9 sati ujutro odvjetnik ih je uputio da se jave policiji koja je za njima tragala još od utorka.

No, iako su u sjedištu Kriminalističke policije u Heinzelovoj proveli nekoliko sati, policajcima je, doznajemo, i dalje nejasno gdje su zapravo bili te što su radili. Ni na jedno postavljeno pitanje nisu željeli odgovarati pa policajcima nije preostalo ništa drugo nego da od njih uzmu izjavu da se ne osjećaju ugroženima, koju su ovi i potpisali.

– Bili su prestrašeni i pod određenim šokom, najvjerojatnije jer su shvatili da ih traži cijela Hrvatska. Bili su zbunjeni nakon tolikih medijskih napisa. Zatražili su zaštitu policije zbog silne gužve koja je nastala oko njih.

Zanijekali su pojedina medijska nagađanja rekavši da nisu točna te je moj klijent zanijekao bilo kakve veze s narkomiljeom. Pretpostavljam da će podnijeti tužbu zbog medijskih napisa – rekao je Degen.

Nisu bili žrtve otmice

Na novinarsko pitanje jesu li njegovi klijenti bili žrtve bilo kakvoga kaznenog djela, Degen je odgovorio da nisu, koliko je on doznao iz dosadašnjeg stanja spisa.

Zašto je dvojac nestao na Sljemenu, gdje su bili i što su radili dva i pol dana ostalo je nejasno.

Podsjetimo, posljednji su put viđeni između jedan i dva sata ujutro u noći sa srijede na utorak, a Kia Sorento kojom se Tin Žugaj koristio pronađena je u utorak ujutro u 9.20 sati na Sljemenskoj cesti, kilometar iznad restorana Šestinski lagvić.

Iako se nagađalo da je par žrtva otmice, policija je zasad zbog njihova iskaza odbacila tu mogućnost te nastavila kriminalističko istraživanje.

GSS uzalud potrošio oko 30 tisuća

GSS uzalud potrošio oko 30 tisuća kuna u potrazi
Potraga GSS-a u ovakvim slučajevima izniman je trošak za većinu volontera i nekolicinu stalno zaposlenih u toj službi. Roberta Erharta, pročelnika zagrebačkog GSS-a, pitali smo koliko je stajala cjelokupna potraga za nestalima.

– Potraga Gorske službe spašavanja stajala je oko 30.000 kuna, a zahtijevala je velik angažman. Imamo ukupno 69 članova, a na ovom slučaju dva i pol dana radilo je 20-ak ljudi. Bili su aktivni u određenim razdobljima oko 70 sati, što sve skupa znači da se radi o 40 radnih dana. Ako se uzme u obzir da naša dnevnica iznosi 700 kuna, taj je trošak 30-ak tisuća kuna. Tijekom potrage u pripravnosti su bile i udruge sa psima tragačima – rekao je Erhart.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar Aristarh
  Aristarh:

  Treba da plati troškove potrage. Treba zbog pogrešnih poruka javnosti koje je ostavio pložajem svog auta i ostalih tragova. Takve stvari se jednostavno moraju naplatiti, za primjer drugima.

 • ana:

  Djevojka SADA ima 25 godina - i iz ovoga što se moglo pročitati sa životom je počelo puno prije. Elementarna logika!!!!! Ako uopće nije imala roditelje imala je nekoga tko ju je othranio, pa bila to i sama država. Svi ... prikaži još! oni koji su odlučivali o njoj i odgajali je odgovorni su za njezinu trenutnu životnu poziciju.

 • rajko:

  jel to jos jedan PODUZETNIK U PITANJU?