Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga

Nestali bijeli balon s dvojicom Amerikanaca traže kod Palagruže

Albuquerque International - baloni
R. Watt
29.09.2010.
u 20:42

U pomoć je iz Rijeke pozvana i naša Obalna straža čiji zrakoplov pretražuje teritorijalno more oko otoka Palagruže, a pretražit će se i područje ZERP-a.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) sa sjedištem u Rijeci od danas koordinira potragu za balonom s dva člana posade koji je jučer nestao u južnom, talijanskom dijelu Jadrana, a za kojim od jučer intenzivno traga talijanska Obalna straža.

Podsjećamo, nestali Richard Abruzzo i Carol Rymer Davis američki su državljani, a u balonu su krenuli iz Bristola u Velikoj Britaniji sudjelujući u utrci balona.

Kao moguću poziciju balona talijanski spasioci su naveli područje oko Palagruže te su u potragu uključeni patrolni brodovi i zrakoplov.

U pomoć je iz Rijeke pozvana i naša Obalna straža čiji zrakoplov pretražuje teritorijalno more oko otoka Palagruže, a pretražit će se i područje ZERP-a.

Za sada nema nikakvih novosti o nestalom bijelom balonu, a središnjice dviju država u stalnom su kontaktu i zajednički koordiniraju akciju.

Direktor utrke Don Cameron jučer je kazao kako su o svemu obavijestili talijanske i hrvatske vlasti. Također organizatori utrke, u kojoj je cilj odletjeti što dalje od Bristola, zabrinuti su za sudbinu dvoje Amerikanaca budući da je vrijeme bilo loše.

 

 

Komentara 4

OB
-obrisani-
22:14 29.09.2010.

hrvatski trokut....da je josip ziv bio bi trougao,....

CU
cunt
17:03 30.09.2010.

pobegli se kad su skužili da su na balkanu.......

OB
-obrisani-
16:09 01.10.2010.

Ima li ga na vidiku ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije