Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKAZI

Nepotrebnima 7 otkaza, četvero službenika odlazi u mirovinu

tomislav tolušić
Maja Šantoši/PIXSELL
10.10.2010.
u 11:48

Župan Tomislav Tolušić: Unatoč pritiscima iz svih političkih stranaka, ne odustajemo od racionalizacije županijske administracije

VIROVITICA – Nakon što sam najavio smanjivanje županijske administracije za 11 službenika, što će donijeti uštedu od oko 1,5 milijuna proračunskih kuna, a za što imamo potporu vrha stranke i koalicijskih partnera, s nižih stranačkih nivoa svih iz svih stranaka zaredali su politički pritisci. Unatoč tome, otkaza će biti. Četvero službenika odlazi u mirovinu, a 7 službenika, koji nisu zadovoljili minimalne kriterije rada i koji nisu potrebni, u županijskim službama više neće raditi. Imat ćemo manju i efikasniju, sa 35 do 40 zaposlenih, najmanju županijsku upravu u Hrvatskoj koja će koštati oko 5 milijuna kuna godišnje ili oko 5 posto županijskog proračuna. Kako smo zacrtali, tako će i biti, kaže župan Tomislav Tolušić.

Istaknuo je županija novac prima od građana, pa će i ova racionalizacija županijske administracije biti na korist građanima. O izmjenama Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Virovitičko-podravske županije, te o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u županijskim upravnim tijelima u ponedjeljak će raspravljati i odlučiti vijećnici Skupštine Virovitičko-podravske županije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije