Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Neposredno prije istoka roka: I Ranko Ostojić kandidat za predsjednika SDP-a

Ranko Ostojić komentirao je u Saboru slucaj Lozančić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
01.09.2020.
u 08:01

Uz Ostojića, kandidature za predsjednika stranke istaknuli su i Peđa Grbin, Željko Kolar, Mirela Ahmetović i Marino Percan.

Bivši saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić u ponedjeljak je, neposredno prije isteka roka za kandidature u ponoć, e-mailom stranačkoj izbornoj komisiji poslao kandidaturu za predsjednika stranke, potvrdio je Ostojić u utorak ujutro Hini.

Premda je tijekom kandidacijskog roka za isticao kako se neće natjecati za čelno mjesto u stranci kako ne bi naštetio kandidaturi Peđe Grbina nego da će ući samo u utrku za 17-člano Predsjedništvo stranke, Ostojić je u 'fotofinišu' ipak odlučio  ući u borbu za vodeće mjesto u najvećoj oporbenoj stranci.

Okidač za tu odluku bila je jučerašnja press-konferencija 'neretvanske skupine', koja okuplja mlade SDP-ove gradonačelnika i načelnike, a za koju se očekivalo da će javno dati dati potporu Grbinu.

„Kandidirao sam se u roku koji je naznačen, nakon presice klana koji tvrdi da je protiv klanova. Isti oni koji su do jučer podržavali Peđu Grbina, sada podržavaju samo sebe“, kazao je Ostojić u kratkoj izjavi za Hinu.

Istaknuo je i da 'kada budu potvrđene kandidature, onda ćemo biti u prilici suočiti se sa slabostima SDP-a'.

„Jedna od njih je upravo dosljednost i drugarstvo. U jučerašnjem nastupu sam čuo koliko je to nevažno, a trebalo bi biti temelj SDP-a“, pojasnio je Ostojić motive za svoju predsjedničku kandidaturu.  

Nakon fijaska SDP-a na parlamentarnim izborima u srpnju i povlačenja tadašnjeg čelnika stranke Davora Bernardića, SDP će 26. rujna po principu 'jedan član, jedan glas' birati novo vodstvo – predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Uz Ostojića, kandidature za predsjednika stranke istaknuli su i Peđa Grbin, Željko Kolar, Mirela Ahmetović i Marino Percan.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Cornelius
Cornelius
16:32 01.09.2020.

Kaj se čudite, pa sasvim je normalno da se nekakav ...stojić kandiduje za predsednika srbijanske demonkratske partije? mora bre da bude svoj na svom, jedino su takvi malo pobrkali geografske širine.

Avatar film
film
08:45 01.09.2020.

idemo ranko,volimo te....

KO
komunikolog
08:30 01.09.2020.

A Peško Patak nije kandidat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije