Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM VOŽNJE

Neobična pravila u prometu: Nijemci će vas kazniti ako vozite sporo, a Rusi ako niste oprali auto

Šibenik: Zbog potrage za ubojicom policija blokirala sve prilaze gradu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
22.04.2021.
u 09:12

U Švicarskoj je pak nedopušteno pranje automobila nedjeljom, dok će vas u Bjelorusiji, Bugarskoj, Rusiji i Rumunjskoj kazniti ako vam je auto neopran

Dolazak ljeta i turističke sezone izaziva mnoge frustracije, zbog čega neke države imaju svoja 'neobična' pravila u prometu. Primjerice, U Njemačkoj ćete dobiti kaznu ako vozite sporo. 

Osim toga, kazna od 500 eura vas čeka i ako prijetite drugim vozačima, ali i ako ostanete bez goriva na cesti, prenosi Revija Hak.

U Francuskoj pak ne smijete imati slušalice u ušima, a ako vam vozač iz suprotnog smjera blicne svjetlima, to znači da on želi ići prvi, a ne da vas propušta. Obavezno je i posjedovanje testera za alkohol, no njega možete nabaviti na svakoj benzinskoj postaji. 

U Švicarskoj je pak nedopušteno pranje automobila nedjeljom, dok će vas u Bjelorusiji, Bugarskoj, Rusiji i Rumunjskoj kazniti ako vam je auto neopran.  

Cipar kao ni Njemačka ne dopušta prijetnje u prometu poput srednjeg prsta i mahanja rukama, ali niti da jedete u automobilima. U Grčkoj je zabranjeno pušenje u automobilu. 

Neke zemlje imaju minimalno ograničenje na uporabu alhokola poput 0.1 promila, no u Makedoniji i suvozač mora biti trijezan. 

SAD ima dosta neobična i zastarijela pravila, poput zabranjene vožnje s povezom na očima u saveznoj državi Alabami. Na Aljaski je pak nedopušteno voziti pse na krovu automobila. 

 

Pfizer najavio i treću dozu, cijepit ćemo se jednom godišnje?


 
Ključne riječi

Komentara 11

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
09:52 22.04.2021.

Mislim da u Njemačkoj ovaj zakon o sporoj vožnji se odnosi na sve prometnice..to bi trebalo i kod nas uvesti, a ne da neki kreten napravi gužvu od Dugog Sela do Sesveta ili još gore od Samobora do Sv.Nedelje ili od City Centra East po Borongajskoj do Svetica

DU
Deleted user
10:53 22.04.2021.

Opet pišete nešto samo da pišete i bez poznavanja pozadine! U Njemačkoj će se kažnjava prespora vožnja na auto cestama i to ako ima tri špure a vi vozite srednjom polako (Mittelspurschleicher) a kod dvije ako vozite lijevom presporo. Akoo vozite desnom onda je minimalna dozvoljena brzina 60 km/h i jedino ako vozite ispod toga vas mogu kazniti.

ST
Starotopoljanin
09:42 22.04.2021.

normalno da treba kaznjavati spore vozace,jer samo stvaraju guzve na autocestama,i ugrozavaju zivote drugih vozaca.ako hoces sporo voziti onda sidi sa auto ceste i vozi obicnom cestom.u njemackoj se vozi bez ogranicenja brzine,i promet se odvija brze i normalnije.u hrvatskoj naides na svakih kilometar na jedan automobil i preteknes ga sa sto pedeset km. i vec te cekaju dabalebarosi sa audijima ili beveima i eto im para za glupost.dobra cesta a prazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije