Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nenadić: Oduzeti koncesije nelegalnim taksistima!

Kritike upućene i Slavijatransu, jer je ukinuo mogućnost kupnje školskih pokaza za Sisak
15. svibnja 2010. u 07:50 0 komentara 9 prikaza
'sisak - 14.05.2010., Petrinja - Gradsko vijece Petrinje donijelo odluku o taxi sluzbi u gradu. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
Foto: 'Nikola Cutuk/PIXSELL'

Slavijatrans sa svojih 116 zaposlenika ima odobrenje za linijski prijevoz Petrinja - Sisak, a nezakonito ga obavljaju tri taksista, rekao je na sjednici Vijeća gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić.

– U nadzor njihova rada pozvao sam mjerodavnu državnu inspekciju, još čekam službeno očitovanje, a oduzet će se koncesije onima s nepravilnostima. Moraju uključiti taksimetar, izdavati račun prema odobrenom cjeniku i voziti po zakonskim propisima – kazao je gradonačelnik, odgovarajući na pitanje nezavisne vijećnice Viktorije Kaleb o tome što Grad čini da se situacija s taksistima i autobusnim prijevozom napokon riješi.

No, i Slavijatrans je dobio kritiku na svoj rad, jer je od 1. svibnja onemogućena kupnja mjesečnih pokaza na relaciji Petrinja - Sisak, čime su troškovi učenika koji se školuju u Sisku narasli. Stoga je vijećnik Željko Tonković (HDZ) zamolio vlasnika i direktora tvrtke Miljenka Stuhnea da školarcima-putnicima vrati mogućnost kupnje mjesečne karte. Druga kritika išla je na to što se uz gradski park parkiraju autobusi s linije Petrinja - Sisak, iako im je to samo prolazno mjesto i dopušteno je kratko stajanje.

– U Petrinji imamo cirkusijadu taksi - autobusi i trebalo bi je što prije završiti. Taksisti ne smiju konkurirati autobusu, nego se tržišno nadmetati između sebe – govorio je pak dr. Slavko Vučak.

No, ipak vijećnici su jednoglasno usvojili odluku o uvođenju čak sedam parkirališnih mjesta za taksiste, koje će sada biti na južnoj strani jednosmjernog Trga dr. F. Tuđmana, i dalje tik uz park, mada je bilo primjedbi da je sedam rezerviranih parkirališih mjesta ipak previše.

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.