Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISAN UGOVOR

Nema više putovanja u druge države za preuzimanje hrvatske vize

zastava
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
13.03.2015.
u 12:48

Do polovice svibnja u 25 zemalja trebala bi biti otvorena 34 vizna centra

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i tvrtka VF Worldwide Holdings Limited (VFS Global) ove su srijede potpisali ugovor o otvaranju viznih centara. Do polovice svibnja u 25 zemalja trebala bi biti otvorena 34 vizna centra u kojima će se podnositi zahtjevi za hrvatsku vizu i prosljeđivati na rješavanje nadležnim hrvatskim veleposlanstvima.

Kako navode u Ministarstvu turizma, time će se iznimno olakšati izdavanje viza državljanima onih zemalja u kojima nema hrvatskoga veleposlanstva jer više neće morati putovati u druge države da bi ishodili ili preuzeli hrvatsku vizu.

Vizni centri otvorit će se u 16 zemalja: Armenija, Gruzija, Bjelarus, Kazahstan, Jordan, Libanon, Kuvajt, Oman, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, Mongolija, Nepal, Filipini, Tajland, Vijetnam i Nigerija. U nekim zemljama u kojima postoje hrvatska veleposlanstva vizni centri otvaraju se u različitim gradovima kako bi se dodatno olakšalo podnošenje zahtjeva za vizu zbog velikih zemljopisnih udaljenosti. U Turskoj je tako predviđeno otvaranje pet viznih centara, a u Indiji šest.

>> EK će izbaciti Srbiju iz bezviznog režima ne smanji li broj azilanata

>> Zbog radikalizma u Europi SAD neće ukinuti vize Hrvatskoj?

Komentara 2

US
U sridu
20:16 13.03.2015.

Ma da,dajte da nam ovi sa istoka i afrike okupiraju zemlju,tko nije bio na zapadu i vidio probleme znat ce uskoro.

RB
robert.b.40
15:15 19.03.2015.

ja nerazumijem ko zivi u srbiji on nemoze da ima ima hrvatski passport I ako je hrvat zasto pisete gluposti.te iz afrike srednjeg istoka muslimana da dovedete u hrvatsku,imacete drugo Kosovo ili srp.kraine.ako hrvatska treba naroda pametnog dovedite ga ia njemacke italije austrije.ne crne ili muslimane.Dr Robert,Bob.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije