Naslovnica Vijesti Svijet

"Nema razgovora s Beogradom o unutrašnjim pitanjima Kosova"

Svoju državu moramo razvijati prema zapadnim standardima, a ne prema mentalitetu Slobodana Miloševića, rekao je Thaci.
29. srpnja 2010. u 14:50 7 komentara 2 prikaza
hashim thaci
Foto: Reuters

PRIŠTINA - Kosovski premijer Hashim Thaci izjavio je danas za prištinski dnevnik Bota sot kako neće biti dijaloga s Beogradom o unutrašnjim pitanjima Kosova. Odbacio je navode kako je ponuđen neki model za sjever Kosova i kazao da o tome neće biti dijaloga.

– Ni pod kojim uvjetima i ni pod koju cijenu neće biti doveden u pitanje teritorijalni integritet Kosova. O idejama Beograda ne želimo razmišljati ni razgovarati. Svoju državu moramo razvijati prema zapadnim standardima, a ne prema mentalitetu Slobodana Miloševića – rekao je Thaci.

Dodao je kako je dokumentom međunarodnog posrednika Martija Ahtisaarija najbolje izražen odnos prema srpskoj zajednici na Kosovu i taj dokument ne treba biti zloupotrijebljen ili krivo tumačen.

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • mališa:

    I mi se slažemo sa Tačijevom izjavom da se u teritorijalni integritet države ne može dirati. A što se tiče Kosova to je unutrašnje pitanje Srbije i nema veze sa međunarodnim pravom. Kosovo je trenutno vojno okupirano od strane NATO ... prikaži još!O pakta, a u političkom smislu je međunarodni protektorat.

  • -obrisani-:

    Lijepo, i inače je uobičajeno da se susjedi ne mješaju u unutarnju politiku i ustroj susjednih zemalja pa po čemu bi onda vlada Kosova trebala sa bilo kime o tome diskutirati, Kosovo je nezavisna država i neka sami odluče kako će je urediti

  • ujkina1:

    Jedan dan na sva usta poziva Tadića na pomirenje i dijalog , a već sutradan izbacuje poruke u mafijaškom maniru što znači da nijednu izjavu nije dao iz svoje glave jer vjerojatno u njoj ničeg ni nema, neg se snjim ... prikaži još! poigravaju kao sa dvorskom ludom, prvo ti naredim da se posereš , a onda ti naredim da to i poližeš !