Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Nema kraja zlostavljanju: Feniksu se lanac urezao oko vrata

Volonteri našičke udruge Farmica, koji su se pobrinuli za psa, dali su mu simbolično ime i obećali da ga čekaju samo bolji dani. Kad se oporavi, tražit će mu novi dom
21. svibnja 2021. u 22:35 1 komentara 848 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/6

Kad je našička udruga Farmica objavila fotografiju i molbu za pomoć u hvatanju psa koji je ostavljen ispred Plodina znali su da mu se lanac koji je imao oko vrata urezao u kožu, a povodac mu je bio zavezan za zadnju nogu. Njime su ga vjerojatno negdje privezali, ali uspio se otrgnuti.

– Jako je plašljiv i ne prilazi, ako ga netko uspije namamiti u dvorište i zatvoriti, mi ćemo odmah doći po njega – napisali su u svojoj objavi na društvenim mrežama. No, ubrzo su ga Farmeri uspjeli sami uhvatiti. Opkolili su ga na cesti sa svih strana i nije mogao pobjeći. Odmah je operiran, lanac je skinut, a on je sav sretan ispraznio zdjelicu s hranom. Tko zna kad je posljednji put jeo.

– Lanac mu je bio urezan oko cijelog vrata, iz rane se širio nesnosan smrad jer se sve raspadalo. Bio je uz to i pun krpelja. Nema čip, ne znamo čiji je, otkud je stigao i tko ga je ostavio. Dali smo mu ime Feniks – kaže Ivana Varkonji iz Farmice. Dodaje kako im je odmah pokazao svoju zahvalnost i koliko je umiljat i dobar. Sve loše sada je iza njega, na Farmici ga čeka veliko društvo ostavljenih s kojima će se družiti dok mu ne pronađu novi dom. Kako se Feniks oporavlja pratite na njihovoj Facebook stranici, na kojoj ćete pronaći i kako im možete pomoći u svemu što rade.

I dok se Farmica brine za još jednog štićenika više, njegov zlostavljač nikad neće biti kažnjen, baš kao i brojni prije njega. Niti za zlostavljanje psa, niti za njegovo napuštanje, a ni zbog toga što psa nije čipirao. Koliko još zlostavljanja i napuštanja treba prije nego se odgovorni sjete provoditi Zakon o zaštiti životinja?

Konačno spašen Tobi je pronađen na ulicama Strizivojne, danima je tražio pomoć Šapa spasa - pomozite obnoviti Farmicu PROMO Šapa spasa - pomozite obnoviti Farmicu
popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
d
OBLJETNICA
DignetSoftware proslavio jedanaest godina uspješnog rada
  • vidum:

    Eh, kad bi čovjek imao ljudskosti kao pas, ovaj svijet bi bio puno bolji.