Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavljen pas

Nema kraja zlostavljanju: Feniksu se lanac urezao oko vrata

Foto: Privatni album
1/6
21.05.2021.
u 22:35

Volonteri našičke udruge Farmica, koji su se pobrinuli za psa, dali su mu simbolično ime i obećali da ga čekaju samo bolji dani. Kad se oporavi, tražit će mu novi dom

Kad je našička udruga Farmica objavila fotografiju i molbu za pomoć u hvatanju psa koji je ostavljen ispred Plodina znali su da mu se lanac koji je imao oko vrata urezao u kožu, a povodac mu je bio zavezan za zadnju nogu. Njime su ga vjerojatno negdje privezali, ali uspio se otrgnuti.

– Jako je plašljiv i ne prilazi, ako ga netko uspije namamiti u dvorište i zatvoriti, mi ćemo odmah doći po njega – napisali su u svojoj objavi na društvenim mrežama. No, ubrzo su ga Farmeri uspjeli sami uhvatiti. Opkolili su ga na cesti sa svih strana i nije mogao pobjeći. Odmah je operiran, lanac je skinut, a on je sav sretan ispraznio zdjelicu s hranom. Tko zna kad je posljednji put jeo.

– Lanac mu je bio urezan oko cijelog vrata, iz rane se širio nesnosan smrad jer se sve raspadalo. Bio je uz to i pun krpelja. Nema čip, ne znamo čiji je, otkud je stigao i tko ga je ostavio. Dali smo mu ime Feniks – kaže Ivana Varkonji iz Farmice. Dodaje kako im je odmah pokazao svoju zahvalnost i koliko je umiljat i dobar. Sve loše sada je iza njega, na Farmici ga čeka veliko društvo ostavljenih s kojima će se družiti dok mu ne pronađu novi dom. Kako se Feniks oporavlja pratite na njihovoj Facebook stranici, na kojoj ćete pronaći i kako im možete pomoći u svemu što rade.

I dok se Farmica brine za još jednog štićenika više, njegov zlostavljač nikad neće biti kažnjen, baš kao i brojni prije njega. Niti za zlostavljanje psa, niti za njegovo napuštanje, a ni zbog toga što psa nije čipirao. Koliko još zlostavljanja i napuštanja treba prije nego se odgovorni sjete provoditi Zakon o zaštiti životinja?

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidum
08:20 22.05.2021.

Eh, kad bi čovjek imao ljudskosti kao pas, ovaj svijet bi bio puno bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije