Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sportaš postao diler

Nekad je osvajao zlatne medalje, sad je u Remetincu!

'24. 03. 2009., Lepoglava, Hrvatska - Kaznionica-zatvor lepoglava. Razgovor sa zatvorenicima koji polaze terapijske zajednice ovisnika. Kaznionica u Lepoglavi je ustrojbena jedinica Uprave za zatvorsk
'Sanjin Strukic/24sata'
12.09.2013.
u 07:39

Stjepanu Pavletiću (71), kod kojeg su nađena 203 grama kokaina, produljen pritvor

Na papiru ima 71 godinu, ali njegov prirodni talent za život briše ta ljeta pa se čini da nema ni upola toliko. Živi od danas do sutra, uz humor udiše dobro i loše punim plućima, stoga za brige nema ni vremena jer život je zabava i ne valja ga uzimati suviše ozbiljno.

Štura je to filozofija Stjepana Pavletića zvanog Beli Konj, koji je sredinom prošlog mjeseca pritvoren jer je policija nedaleko od njegova zagrebačkog stana našla 203 grama kokaina vrijednog oko 100.000 kuna. Početkom tjedna istražni zatvor produljen mu je za još mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela. Pavletić je, naime, 2008. osuđen zbog preprodaje kokaina.

Provala u stan

Dan nakon što je prošli mjesec uhićen netko je provalio u njegov stan koji je tada izokrenut naglavačke. Tko je provalio, još se ne zna jer istraga još traje. Pavletićev odvjetnik Milko Križanović kaže da provala ide u prilog njihovoj tezi da Pavletić nije prodavao kokain, već je žrtva urote i odmazde. Ljudi bliski Pavletiću tvrde da je Pavletiću smjestio jedan od dužnika kojem je svojevremeno posudio više od 50.000 kuna, ali mu on novac nije vraćao. To je Pavletića razbjesnilo pa mu je zaplijenio kokain i rekao da će mu ga vratiti kada mu donese novac. A dužnik ga je zbog toga, kažu Pavletićevi poznanici, "cinkao" policiji. – Kada su mu policajci pozvonili na vrata, sve im je kazao i odveo ih do garaže s drogom za koju oni nisu ni znali – kaže Pavletićev prijatelj. No ne objašnjava zašto su u garaži nađeni vaga i prah za miješanje s kokainom, dok su u stanu nađena još dva grama kokaina.

Žene i šampanjac

Njegovi poznanici kažu da mu je kokain nađen u stanu služio za zabavu koje se ne odriče. – Njega su oduvijek zanimale samo dvije stvari: novac i žene – kažu Pavletićevi poznanici. Rođen je u radničkoj obitelji, a kao mladić bavio se sportom. Čak je u Jugoslaviji osvojio zlatnu medalju u trčanju. Radio je za Karlovački tjednik kao sportski novinar kada je imao 17 godina. Školu je napustio i otišao u Njemačku i Švicarsku gdje se povezao s krim-miljeom i silno obogatio te ondje otvorio dva noćna kluba. Kasnije ih je prodao, no danas dobiva pristojnu švicarsku mirovinu. U Hrvatskoj ima obitelj, no živi sam. Dane provodi na biciklu, masažama, pazi na izgled. Druži se s poduzetnicima, nogometašima i manekenkama.

– Velik je šarmer, uvijek okružen lijepim ženama. Kad izađemo, djevojkama šalje šampanjac i ruže – kaže njegov poznanik.

Policajac koji je Pavletića privodio opisuje ga kao "čudnog tipa, muljatora", ali simpatičnog i zabavnog. Na policiji je, naime, Pavletić bio bezbroj puta zbog prijetnji, prijevara...

– Smatramo da opravdane zakonske osnove za pritvaranje nema jer je ekonomski neovisan i stambeno osiguran pa nema potrebe baviti se kaznenim djelima. Usto su mu kao srčanom bolesniku koji boluje i od šećerne bolesti ugrožena građanska prava na primjerenu zdravstvenu skrb. Stoga smo predložili da mu se izreknu mjere opreza – kaže odvjetnik Križanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije