Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPA FRANJO:
Povratak na članak

'Neka Crkva izbjegava kolonijalizme'

Mnogi amazonski domoroci stigli su u Rim na skup koji želi ukazati na probleme zaštite okoliša, našeg planeta.

Komentari 9

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
19:50 06.10.2019.

Sv.Franjo Asiški, zaštitnik Italije, je bio talentirani pjesnik..."Pjesma stvorova" ili "Pjesma brata Sunca" je ušla u talijansku školsku književnost i jedna je od njegovih najslavnijih poezija: "Hvaljen da si, moj Gospode, sa svim Tvojim stvorovima, s gospodinom bratom Suncem nad svima, po kome dan i svjetlo daješ nama.... I ono je lijepo, žarko i puno prosjajuje, Tebe, Previsoki, ono divno znamenuje.... Hvaljen da si, moj Gospode, za mjesec i sestre zvijezde, na nebu Ti ih stvori sjajne i krasne i lijepe.... Hvaljen da si, moj Gospode, za brata vjetar, za svako vrijeme i za zrak oblačan il' vedar, po kojemu svojim stvorovima hranu daješ svima...."

VL
ST
stomugromova
20:51 06.10.2019.

Neka papa izbjegava poticanje invazije muslimanskih migranata na Euripu.Nisi ti muslimanski poglavar i ne petljaj se u druge konfesije.Drži se svojih vjernika i o njima vodi brigu.

VL
DU
Deleted user
18:07 06.10.2019.

Ovaj starac je glavni sorosov igrač ...ako sa ovim papom libtard-ljevičari ne skinu onoga omraženog desničarskog "neprijatelja okoliša i amazonske prašume" tj. samog vraga i aktualnog predsjednika Jair Bolsonara onda nisu ništa ....

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:02 06.10.2019.

Kakve kvalifikacije ima novinar Silvije da pise o velikim stvarima kakva je ova? Ovo sve vuce na price markovih konaka

VL
CR
CROLINDA
08:55 07.10.2019.

Nadbiskup Sheen o lažnom proroku i njegovoj lažnoj crkvi . " Bit će to lažna crkva. Kristova Crkva [Katolička Crkva] bit će jedna. Lažni će prorok stvoriti drugu. Lažna će Crkva biti svjetovna, ekumenska i globalna. Bit će to federacija crkava. A religije će stvoriti neku vrstu globalne udruge. Svjetski parlament crkava. Ispraznit će se od svakog božanskoga sadržaja i bit će to antikristovo mistično tijelo. Mistično će Tijelo na zemlji danas imati svojeg Judu Iškariotskoga, a to će biti lažni prorok. Sotona će ga pronaći među našim biskupima’.

VL
CR
CROLINDA
08:29 07.10.2019.

čak se i mnogi katolici boje da je uljez - mason i sluga iluminatskog plana zvanog Novi svjetski poredak – i nije im se čuditi - previše je puta iskrivio Riječ Božju – svašta je rekao u mikrofon tako daa ga ne mogu neki pravdati da to mediji izvrću njegove izjave – to ne može biti samo slučajna verbalna netaktičnost – njegove izjave ne priliče ni običnom vjerniku katoliku a kamoli jednom papi - Gospu je međugorsku nazvao poštaricom, rekao je da se kršćani ne moraju razmnožavati kao zečevi, rekao je da je Isusov život završio neuspjehom na Križu , rekao je da pakao ne postoji, rekao je da se ateisti mogu spasiti po svojoj savjesti, rekao je da je Isus sigurno molio roditelje za oproštenje nakon što su ga tri dana tražili prije nego su ga pronašli u hramu, rekao je da to ne piše u Pismu ali da možemo pretpostaviti da je tako ( time je Isusa prozvao grešnikom koji mora tražit oproštenje ), rekao je da je postojanje više religija volja Božja iako znamo da je Gospodin rekao apostolima da idu po svemu svijetu i propovijedaju Evanđelje svim narodima da svi uzvjeruju I da tako imaju spasenje u prihvaćanju Istine Evanđelja I Kristove otkupiteljske žrtve na Križu – mutan i podmotan pogled, govor lica sama neiskrenost i dvoličnost, lažna skromnost, kršenje protokola, svjetovno izražavanje I podilaženje svima koji su izvan katoličke crkve I vjere

VL
CR
CROLINDA
09:05 07.10.2019.

Pod maskom ekumenizma globalisti potkopavaju Istinu – katoličku vjeru I katoličku crkvu - Papa Franjo govori da je postojanje više religija Božja volja I izjednačava tako laž I Istinu dok Sveti Franjo nije pristajao na zajedničku molitvu s muslimanima nego je svjedočio Istinu Evanđelja I Krista. U jeku križarskih ratova 1219. godine, sv. Franjo Asiški je odlučio poći u misijsko putovanje u Egipat. Kada je došao pred sultana Franjo je rekao: ” Mene šalje Svemogući Bog da naviještajući istine Evanđelja tebi i tvome narodu pokaže put spasenja.” I dok je propovijedao, sultanu je se Franjo svidio i dojmila ga je snaga Franjinih riječi i to tako jako da ga je pozvao da nekoliko dana boravi kod njega. Franjo je sultanu ponudio da ispitaju čija je vjera prava, odnosno rekao mu je da zapale veliku vatru i obojica uđu nju, a onaj koji izađe nepovrijeđen glasnik je pravoga Boga i prave vjere. Kada sultan ni na to nije pristao, sv. Franjo mu je predložio da, umjesto sultana, s njim u vatru uđe neki od imama ili bilo ko koga sultan odabere, ali sultan pokolebane vjere nije pristao ni na to.

VL
CR
CROLINDA
08:29 07.10.2019.

od svega radi populistički cirkus –drži nekakav ceremonijalni križ koji više sliči na vještičji štap nego na raspeće, pravi se moderan i pametan, trza ruku i dovodi ljude u posramljen i neugodan položaj praveći ih kao budalama ne dajući im da poljube papinski prsten iako svi znamo da se tu simbolički ljubi Krista a ne papu, odjednom naprasito pred kamerama i mimo protokola skreće u ispovjedaonicu da svi vidimo kako je “skroman I ponizan” i kako se i on ispovijeda – kao da je on jedini i prvi papa koji se također mora ispovijedati Bogu - osim toga na ispovijed se ne ide hirovito kada i kako ti prhne i neplanski nego s pomnjom i pripremom i dostojanstveno ne brinući za samoreklamu…… žalosno i zabrinjavajuće da je tako ali sve što smo imali u papi Ivanu Pavlu drugom to nemamo u ovom papi Franji - ma ko bi mu nabrojio sva svetogrđa i laži – izbjegava izgovarat ime Isusovo , pozdravlja s Dobra večer umjesto sa Hvaljen Isus - kao da je poglavar svih religija svijeta a ne katoličke crkve svete naše apostolske – u svom božićnom potdravljanju djelatnika Stolice negirao je dogmu o Bezgrešnosti Blažene Djevice Marije Majke Božje rekavši da se sveci ne rađaju nego to postaju te da to vrijedi također i za Mariju i Josipa

VL
CR
CROLINDA
08:31 07.10.2019.

kao smije čak i jedan papa dovoditi u pitanje čak I svetost svetih sakramenata I celibata za katoličke svećenike – ako neko želi baš biti svećenik neka onda normalno I prihvati pravila svećeničkog života to jest celibat a ako nećeće onda I nije za svećenika I kvit – a ljudi koji žive rastavljeno od crkveno vjenčanog supruga ili supruge normalno da ne mogu na svetu pričest ako žive u intimnoj zajednici s nekom drugom osobom jer je to preljub – normalno da se ne smiju pričestit ukoliko ne kane prestai živjeti u preljubu...……………... Kada su apostoli pitali Gospodina Isusa je li se bolje ženiti i udavati ili ne , On im je odgovorio ."Oženjeni misle na svjetovno a neoženjeni na Božje - tako im je jasno odgovorio na pitanje ređenja u crkvi svetoj našoj katoličkoj apostolskoj

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.