Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočila obitelj

\"Ne želim odgovarati na pitanja o \'fejsu\' da se ne izlažem sramoti\"

mate kožul
Željko Mršić/PIXSELL
25.04.2012.
u 14:47

Na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje za \"slučaj Facebook\"

ZADAR - Svjedočenjem Vedrane Vukić i Bože Kožula nastavljen je parnični postupak protiv 26-godišnjeg Mate Kožula kojeg se tereti za zloporabu i neovlašteno korištenje tuđih osobnih podataka jer postoji osnovana sumnja da je poznanicama S. P. i T. R. 20. siječnja 2011. otvorio profile na Facebooku i Iskrici te objavio njihove fotografije, brojeve mobitela, telefona, a jednoj djevojci kućnu adresu za koju je naveo da je javno okupljalište.

Vedrana Vukić, sestra okrivljenog, kazala je kako više ne živi s bratom i roditeljima, ali je često kod njih i koristi se njihovim računalima. Na pitanje sutkinje Ane Zrilić imaju li ona i roditelji otvorene profile na Iskrici, nije željela odgovoriti jer se, kaže, ne želi izlagati sramoti. Za brata Matu rekla je kako ne zna je li on otvarao profil na toj društvenoj mreži. Božo Kožul, otac okrivljenog, rekao je da koristi računalo, nema e-mail adresu, ali zna otvoriti profil na Facebooku i plaćati račune putem interneta.

– Ne želim objašnjavati što je internetsko bankarstvo jer nisam na ispitu na fakultetu, a ne želim odgovarati ni na pitanja o Facebooku jer se ne želim izlagati sramoti, kazao je, na što je opunomoćenica oštećenih djevojaka zatražila da u zapisnik uđe njezina primjedba kako su "oba iskaza u pretežitom dijelu neistinita, nelogična i neživotna te usmjerena na otklanjanje odgovornosti okrivljenika".

Komentara 5

PK
puši kurac
15:21 25.04.2012.

kak je uspio otvorit profil na fejsu bez e-maila?

AL
alapača
15:37 25.04.2012.

a šta će jadni, gledaju da ih sud sve oslobodi jer su kao svi sumnjivi, a sud ne može utvrditi tko je do njih kriv.

LO
lou
16:53 25.04.2012.

Napravija je lazne profile? ako je odgovarati ce. Necu ulazit u to koliko ima laznih profila po faceu itd itd. Al ko ce odgovarat za ovo razvlacenje tisku? Covik jos nije ni osudjen. Prelicemjerno, al nista nova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije