Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
70 GODINA NA MORU

Ne voli ribu i ne zna plivati, a ribolovom se bavi cijeli život

ribar
VL
20.05.2010.
u 16:59

- A što bih trebao? Odustati, biti kod kuće i umrijeti? Moj je život oduvijek bio tamo na moru - kaže Bill Hocking (80).

Najstariji britanski ribar Bill Hocking (80) ribolovom se bavi već 70 godina, a ne zna plivati niti voli jesti ribu i morske plodove.

Svakog jutra u pet sati isplovljava iz Looea u svom brodiću "Neptune's Pride", a ulov kasnije prodaje na tržnici. 

- Nisam više mlad kao prije i nije mi lako, ali to je način života. Uživam kad sam na pučini i neću odustati od ribarenja dok imam snage za taj posao - kaže Bill i dodaje:

- A što bih trebao? Odustati, biti kod kuće i umrijeti? Moj život je oduvijek bio tamo na moru. Činjenica je da ne volim ribu i, da budem iskren, draži mi je odrezak.

Njegova žena Margaret (80) u njihovih 57 godina braka uvijek je strahovala da Bill ne padne u more jer ne zna plivati.

- Bill neće odustati dok ne padne u more ili dok fizički ne bude sposoban otići u ribolov. To je ono što voli i nikad ga ne bih pokušala spriječiti da se bavi time - rekla je Margaret.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije