Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP SUNĐI:

'Ne pronađem li novi smještaj, morat ću živjeti pod šatorom'

josip sunđi
Foto: Marija Lovrenc/VLM
1/3
10.12.2013.
u 15:46

Zidovi pucaju. Za par dana srušit će se na mene, kaže Šerif

Poznati virovitički ljubitelj životinja, predsjednik Udruge zaprežnih pasa Hrvatske i Husky centra Golden siberian, Josip Sunđi (41) zvani Šerif apelirao je na ljude dobre volje da mu pomognu. Traži novi
smještaj. Živi kao podstanar u derutnoj polovini kuće u Osječkoj 213 u Virovitici. Kuća više nije sigurna za život.

– Zidovi pucaju. Za par dana srušit će se na mene. Došlo je to toga da ću morati spavati u šatoru u dvorištu ako ne pronađem drugi prostor. Nemam izbora, molim pomoć – priča „Šerif“ u derutne dvije prostorije koje je godinama zvao svojim domom. Namještaj je star više od pola stoljeća. Nema kupaonicu ni sanitarni čvor. Prima 850 kuna socijalne pomoći, a povremeno radi u nadnicama. No zima je,
nadnica nema. Hrani se u Pučkoj kuhinji, a skrbi za šest pasa haskija. Pomoć koju prima odlazi na njihovu hranu i zdravlje.

– Ja u Pučkoj kuhinji pojedem dva tanjura juhe i mesa umjesto jedan i sit sam. No za njih mora biti. Neću vam lagati, bilo je dana kada sam jeo i pseću hranu – priznaje Josip. Najam novog prostora ne može si priuštiti, no spreman ga je, kaže, odraditi.

– Svašta sam radio u životu. Čuvao ovce, radio na cestama, u duhanu, poljoprivredi. Nisam neradnik. No stalnog posla nema. Sve što želim je siguran sobičak i da pse smijem dovesti sa sobom. Bit će u dvorištu i nikome neće smetati. Hvala svima koji pomognu, na bilo koji način – iskreno i jednostavno kaže Josip, kojemu su Max, Kus, Chinook, Awalanche, Kika, Maya i Balton jedina obitelj. Siroče je postao s 11 godina, od 18. godine, nakon domova i udomitelja, sam se bori za život. Psi su mu najveća ljubav. Prijatelji su mu na Facebooku pokrenuli stranicu za pomoć. Dobri ljudi poklonili su mu dosad namještaj i hranu, dok Josip priželjkuje četiri suha i sigurna zida u kojima će provesti zimu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije