Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRIVIO FLOYDOVU SMRT

Ne prestaju problemi za policajca: Nakon optužnice dobio još jedan udarac

Uhićen američki policajac koji je skrivio smrt Afroamerikanca
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
30.05.2020.
u 12:03

- Večeras sam razgovarao s Kellie Chauvin i njenom obitelji. Rastresena je zbog smrti gospodina Floyda i njezine misli su uz ožalošćenu obitelj i sve koji proživljavaju ovu tragediju. Podnijela je zahtjev za razvod braka - izjavio je njezin odvjetnik

Problemi za američkog policajca Dereka Chauvina ne prestaju. Nakon što je svojim brutalnim postupkom prema Georgu Floydu izazvao gnjev javnosti i masovne prosvjede u više američkih gradova, u petak je i njegova supruga podnijela zahtjev za razvod. Taj zahtjev stigao je isti dan kada je Chauvin uhićen pod optužnicom za ubojstvo.

- Večeras sam razgovarao s Kellie Chauvin i njenom obitelji. Rastresena je zbog smrti gospodina Floyda i njezine misli su uz ožalošćenu obitelj i sve koji proživljavaju ovu tragediju. Podnijela je zahtjev za razvod braka - izjavio je njezin odvjetnik za WCCO.

Također je zamolila je da se njezinu djecu i roditelje koji su starije dobi izuzme iz cijele ove priče. Naime, prethodno su prosvjednici napadali njihov dom zbog čega im je dodijeljena policijska zaštita.

A protesters kicks the door of the Florida home of former Minneapolis police officer Derek Chauvin, in Orlando A protesters kicks the door of the Florida home of former Minneapolis police officer Derek Chauvin, who was recorded with his knee on the neck of African-American man George Floyd before his death, in the Windermere neighbourhood of Orlando, Florida, U.S. May 29, 2020. REUTERS/Scott Audette SCOTT AUDETTE
Foto: SCOTT AUDETTE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Podsjetimo, policajac Derek Chauvin usmrtio je 46-godišnjeg Floyda pritisnuvši mu vrat koljenom. Floyd je jecajući preklinjao "molim vas, ne mogu disati", ali niti jedan od četvorice prisutnih policajaca nije reagirao.

>> VIDEO Prosvjedi zbog preminulog Georgea Floyda izmakli su kontroli

Prema optužnici, policajac je držao koljeno na vratu Floyda osam minuta i 46 sekundi, uključujući i tri minute nakon što Floyd nije više uopće reagirao. Floyd je potom odvezen u bolnicu, gdje je proglašen mrtvim.

Ovaj posljednji slučaj bio je kap koja je prelila čašu tisućama Amerikanaca ogorčenim na policijsku brutalnost prema Afroamerikancima pa su širom zemlje uslijedili masovni prosvjedi u kojima su se prosvjednici sukobili s policijom. Situacija je toliko eskalirala da su prosvjednici čak zapalili policijsku postaju u gradu u kojem se incident dogodio. Zbog svega je mobilizirana i Nacionalna garda.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
13:03 30.05.2020.

Ameri svuda po svijetu prodaju kakicu o tzv. slobodama i tzv. pravima. Kod kuće govna trpaju pod tepih. Zato su i doživjeli bumeranga u vidu masovnih demonstracija i nemira.

MA
marijaqwer
12:26 30.05.2020.

Američki izvoznici ljudskih prava, demokracije i slobode mogu malo raditi i za domaće potrebe.

MA
marijaqwer
12:26 30.05.2020.

Američki izvoznici ljudskih prava, demokracije i slobode mogu malo raditi i za domaće potrebe..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije