Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za položaje

Naznaka rata s Ukrajinom? Rusija će razmjestiti nove raketne sustave na Krimu

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.11.2018.
u 11:34

Na Krimu se već nalaze tri bataljuna protuzračnih raketnih sustava koji imaju domet do 400 kilometara

Rusija je u srijedu priopćila da na Krimu planira razmjestiti više svojih naprednih raketnih sustava zemlja-zrak S-400, prenosi Reuters i podsjeća na porast napetosti s Ukrajinom nakon što je Moskva zaplijenila tri ukrajinska broda i zatočila posadu.

Ruske agencije, pozivajući se na glasnogovornika ruskog južnog vojnog okruga Vadima Astafjeva, prenose da će na Krim uskoro stići novi bataljun projektila S-400 te da će biti operabilni do kraja godine.

Rusija još od aneksije Krima 2014. u to područje razmješta novo naoružanje i opremu, a novinar Reutersa s Krima javlja da je danas iz Crnog prema Azovskom moru, koje koriste i Rusija i Ukrajina, isplovio ruski čistač mina.

Razmještanje novih projektila na Krimu je najvjerojatnije bilo dugo planirano, no trenutak te objave je očito poslužio da se Ukrajini i Zapadu pošalje poruka da će Rusija braniti ono što smatra svojim teritorijem i svojim vodama.

Na Krimu se već nalaze tri bataljuna protuzračnih raketnih sustava koji imaju domet do 400 kilometara, što Rusiji omogućava kontrolu nad velikom dijelom zračnog prostora iznad Crnog mora.

>> Pogledajte kako je ovaj Rus zapalio trgovinu

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar nekakav
nekakav
11:38 28.11.2018.

već je postavljen. obala načičkana bastionima, kalibrima... zirkon ispitan. nitko ne instalira ovakve sustave bez potrebe.

DU
Deleted user
23:36 28.11.2018.

Naznaka rata s Ukrajinom?.....kojeg crnog rata, pobjeglo bi Rusima pola ukrainske vojske u prva 24 sata….. Na drustvenoj mrezi 'v kontakte', koji je u Ukr i Rus, poput facebooka pojavila se info, da ce Rusi placati ukrajinskim vojnicima koji promjenene stranu. Tako ca posada BOV-a dobijati po 1000 eura, posada tenka po 2000 eura, posada helikoptera po 5000 eura, te posada borbenih zrakoplova po 10.000 eura. Takodjer im se garantira ostanak u sluzbi nakon poraza Ukrajine. Rusi su ovaj model vec isprobali na Krimu, koji su stavili pod svoju kontrolu bez ijednog ispaljenog metka ...

JU
justinijanteodora
20:02 28.11.2018.

Manite se ratova i ratovanja, nikad i slovom nikad ratovi nijednom narodu nisu donijeli dobro. pogledajte Skandinavce - holjadu godina su ratovali, onda sjeli i rata više nema. A siguran sam da imaju i neriješen i spornih pitanja počev od istorijskih do savremenih ekonomskih. Pametni ljudi su naučili šta je to efektivna diplomatija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije