Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvogodišnji ugovor

NATO odabrao KING ICT za jednog od dva ključna cyber security partnera

NATO
NATO
20.01.2023.
u 13:06

U nadolazeće dvije godine tvrtke KING ICT i IBM Belgija imat će odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO. Ugovor je vrijedan 30 milijuna eura

NATO je odabrao hrvatskt IT tvrtku KING ICT za jednog od dva ključna partnera u području kibernetičke sigurnosti za svoje operacije diljem svijeta. Naime, NATO-ova agencija za komunikacije i informacije (NCI Agency) potpisala je dva ugovora o s KING ICT-om i IBM-om iz Belgije, za pružanje usluga implementacije i konfiguracije u području cyber sigurnosti za cijeli NATO, izvijestili su nas iz KING ICT-a.

Cilj je, stoji u priopćenju, ubrzati i optimizirati procese implementacije rješenja iz sfere cyber sigurnosti za cjelokupnu strukturu NATO-a, dodaju u izvješću.

Nakon javnog natječaja, Cyber ​​Security Services Framework (CSSF) ugovor je potpisan 12. prosinca 2022. a stupa na snagu 1. veljače 2023. Ugovor ima ukupan budžet od 30 milijuna eura za sve nositelje IDIQ-a tijekom ugovornog razdoblja. Ugovor uključuje period od dvije godine i dvije jednogodišnje opcije produženja. To znači da će u nadolazeće dvije godine tvrtke KING ICT i IBM Belgija ispred sebe imati odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO, pojašnjavaju iz tvrtke.

- Ovi ugovori daju NCI Agenciji fleksibilnost i mogućnost dobivanja brze podrške od dva pouzdana dobavljača za instalaciju i konfiguraciju opreme za cyber sigurnost onda kada to naši projekti budu zahtijevali ili kada dođe do hitnog zahtjeva za podrškom – izjava je Rebecce Benson, glavne povjerenice za kibernetičku sigurnost.

Projekt obuhvaća instalacije i konfiguracije u sferi cyber sigurnosti za cijeli NATO, dajući podršku uslugama koje za NATO trenutno pruža njihov NATO -ov centar za kibernetičku sigurnost (NCSC) .

Ovaj tip okvirnog ugovora je značajna prekretnica i primjer primjene Agencijine nove strategije „pametnog ugovaranja“, budući da NCSC-u omogućuje da se koncentrira na svoje temeljne misije obrane NATO-ovih mreža i implementaciju novih, poboljšanih funkcionalnosti i usluga u sferi cyber sigurnosti.

- Ugovor će NCSC-u omogućiti odrađivanje više posla i jačanje pozicije za podršku vrlo ambicioznoj agendi NATO-a za 2030. Ovaj pristup izvrsna je ilustracija nove strategije „pametnog ugovaranja“ koju provodi NCI Agencija s ciljem najučinkovitijeg korištenja svojih resursa kako bi se postigla operativna izvrsnost i optimizirale isporuke diljem NATO-a - izjavio je Frederic Jordan, voditelj Odjela za provedbu programa kibernetičke sigurnosti u NATO centru za kibernetičku sigurnost

Iz KING ICT-a poručuju: "Ponosni smo na naše stručnjake i počašćeni velikim povjerenjem koje nam daje NCI Agency. Ovo je još jedan pokazatelj da je KING ICT uvelike zakoračio na zapadno tržište i da hrvatski stručnjaci itekako mogu biti ravnopravni u međunarodnoj konkurenciji, okruženi najvećim svjetskim IT tvrtkama. Kontinuirano ćemo raditi na tome da opravdavamo dano nam povjerenje.“

Ključne riječi

Komentara 3

ŠT
štrik
14:00 20.01.2023.

Kod nas se na njih dizala kuka i motika i nisu bili dovojno dobri, a "neki tamo" NATO savez ipak misli drukčije. Sad samo čekam genijalce koji će početi objašnjavati kako je i NATO učlanjen u hdz, ili mu je bar blizak.

SA
sasha68
15:15 20.01.2023.

bas tu firmu king ict je u holding uveo bandić-bio je vizionar izgleda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije