Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAT

Nasilnik koji je ženi polomio kosti lica ipak je završio u pritvoru

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
12.08.2019.
u 07:00

Ona se pokušala obraniti, što ga je još više razjarilo pa ju je počeo mahnito udarati u glavu. U napadu bijesa slomio joj je zub, jagodičnu kost, vilicu, mišić na licu...

Prvo joj je lice od batina bilo crveno, pa modro, sad je zeleno, a ona leži doma usred ljeta doslovce slomljenog lica, puna boli i bijesa – riječi su kojima je Sanda Ježina, veslačica ženske veslačke regate Dlan & Veslo koja se svake godine organizira u Betini na otoku Murteru prije nekoliko dana opisivala muke kroz koje je prolazila i još uvijek prolazi njezina prijateljica Vojna Jušić (45). 

Obiteljske razmirice

Vojnu, rođenu Murterku, tog je 25. srpnja, dok je radila u trgovini svog oca na Slanici, na radnom mjestu posjetio 53–godišnji suprug njezine rođakinje. Najprije je počeo vikati na nju zbog nekakvih obiteljskih razmirica oko zemlje i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, a zatim ju je počeo gurati. Ona se pokušala obraniti, što ga je još više razjarilo pa ju je udario u glavu. Više puta. U napadu bijesa slomio joj je zub, jagodičnu kost, vilicu te mišić na licu. Tu se nije zaustavio nego je otišao i do Vojnina supruga i počeo mu prijetiti, govoriti da će i njega prebiti, ubiti...

Negdje u isto vrijeme dok su Vojnu iz Šibenika vozili u Split, gdje je hitno morala na operaciju da joj “sastave lice”, 53–godišnji nasilnik završio je u policijskoj postaji. Zaradio je tek prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira te se najnormalnije vratio šetati po mjestu u kojem je pretukao Vojnu Jušić, kao da se ništa nije dogodilo.

I onda je došao 4. kolovoza i tradicionalna betinska regata u kojoj je i Vojna redovito sudjelovala. Sve veslačice koje su sudjelovale u regati, njih nekoliko desetaka, redom prijateljice teško pretučene Murterke, obukle su bijele majice s natpisom “Sve smo mi Vojna” i najavile događaj riječima: “Ovogodišnja regata posvećena je tradicionalnom veslanju, majci gajeti i ženi, ovaj put jednoj zlostavljanoj ženi koja je prošlog tjedna napadnuta i pretučena na svom radnom mjestu. Htjele smo je podržati i na svoj način dignuti glas protiv nasilja.” 

Za događaj su se najprije zainteresirali lokalni, a potom i nacionalni mediji koji su potom počeli slati upite šibensko–kninskoj policiji, što je i bio cilj Vojninih prijateljica koje nisu željele dopustiti da se događaj zataška. 

Do pet godina zatvora

Iz PU šibensko–kninske najprije su rekli kako im takav događaj uopće nije poznat, no na kraju su potvrdili da je prijavljen kao remećenje javnog reda i mira, ali i da još uvijek provode izvide s time u vezi. Pet dana nakon regate stigli su i konkretni rezultati – nasilnik je kazneno prijavljen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Vojni Jušić te za prijetnje njezinu suprugu. Za prvo djelo može dobiti do pet, a za drugo do godinu dana zatvora. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Grunf
Grunf
09:06 12.08.2019.

a koliko prijeti zatvora policajcu i državnom odvjetniku za šlampavo vođenje slučaja?

OB
ObrenM
09:09 12.08.2019.

Dali doticni dolazi iz Zna se?

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
10:23 12.08.2019.

Pritvoreni je izvjesno zaslužni branitelj koji treba biti izuzet od bilo kakvog progona, po stanovištu ustavnog suca Vice Vukojevića i po sudskoj praksi u neovisnoj državi, da branitelji ne mogu odgovarati za kaznena i ostala djela počinjena pred, za vrijemee i po završetku Domovinskog rata. Nažalost organi reda i ćudoredja su pod pritiskom medija grubo pogriješili i zatvorili našeg heroja ni kriva niti dužna. Zar su naši heroji branitelji krvarili i punili gaće, da bi završavali u kazamatama. Strava i užas uskliknuo bi naš braniteljski heroj i kolega komentator "puky iz svojeg odmorišta, cestovnoga kanala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije