Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljsko nasilje na peščenici

Nasilni otac na psihijatriji, kći u dječjoj bolnici

nasilje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, ilustracija
17.02.2019.
u 20:10

U zatvoru u Gospiću, gdje je izdržavao kaznu zbog prijetnji tetama u vrtiću, S.F. je bio uzoran. Uvjetni otpust odobrio mu je Županijski sud u Karlovcu

Kaznena prijava protiv S.F., bivšeg pripadnika specijalne jedinice policije Alfe, bit će podnesena po njegovu puštanju s Klinike za psihijatriju Vrapče, kamo je odveden nakon što je u petak brutalno pretukao 14-godišnju kćer koju je zajedno sa sedmogodišnjim sinom trebao čuvati dok je njegova bivša supruga bila na operaciji.

I dok policija kaže kako kriminalističko istraživanje ovog događaja na zagrebačkoj Peščenici traje, bivša supruga nasilnika u javnosti ponavlja da je policiju, prije no što su izašli na intervenciju, zvala čak šest puta:

– Policiju sam molila više od sat vremena da mi spasi djecu od pijanog bivšeg muža zlostavljača koji je uvjetno pušten iz zatvora da bi bio s njima dok sam ja u bolnici. No prije nego što su napokon izašli na intervenciju, premlatio je moju 14-godišnju kćer, davio je, bacao je po ulici i glavom joj nabijao u zid. Cijelo to vrijeme njezin je sedmogodišnji brat, dječak s autizmom, vrištao i plakao od užasa – kazala je za 24 sata E. F. (42) iz bolničke postelje u Kliničkoj bolnici Merkur.

Njezin bivši suprug u zatvoru u Gospiću bio je jer je prijetio tetama u vrtiću koji pohađa njihov sin. Prije toga u zatvoru je bio zbog toga što je tukao nju.

U zatvor u Gospiću, gdje je služio ovu drugu kaznu, jednom mjesečno dovodila mu je djecu u posjet. U zatvoru je S.F, doznajemo, bio uzorna ponašanja, što je bio jedan od razloga da ga se pusti na uvjetnu slobodu. Uvjetni otpust odobrio mu je Županijski sud u Karlovcu. E.F. je morala ići na operaciju maternice pa su se dogovorili da će on čuvati djecu dok je ona na liječenju. No sve je pošlo po zlu. Kada ga nije uspjela dobiti na telefon, E.F. je pretpostavila da je negdje pijan s njihovim sinom. I tada je počela nazivati policiju. Medijima je predočila snimke poprilično šokantnog razgovora s policijom koja joj, između ostalog, kaže: 'Obratite se na Centar za socijalnu skrb. Mi postupamo po tome, je l’ ja pričam španjolski?'

Po nekoj logici, bit će tu posla i za unutarnju kontrolu koja bi trebala odgovoriti zbog čega se s odlaskom na intervenciju toliko čekalo.

>> Pogledajte video: Nesreća u Međimurju

Komentara 3

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
21:33 17.02.2019.

užas

OB
ObrenM
00:51 18.02.2019.

Bitno je da je bio specijalac.Otud i poseban tretman za njega.

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
22:27 17.02.2019.

Bravo! Puštajte samo ološ da hoda slobodno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije